FINANCIJSKA IZVJEŠĆA IZBORA / 'Neki gradonačelnici vode kampanju iz džepa građana'

Kandidati na lokalnim izborima do ponoći su morali objaviti na web stranicama koliko su dosada potrošili u kampanji. Najskuplju kampanju vodi SDP-ov Rajko Ostojić u Zagrebu, dok 'najjeftiniju' vode Milan Bandić i Željko Kerum koji tvrde da u reizbor nisu uložili ni kune. Protukandidati i GONG upozoravaju - vode kampanju iz džepa građana.

14.5.2013.
19:00
VOYO logo

Predizborna kampanja u punom jeku. Na sva usta pjesma, stranački šefovi na terenu "hvale" svoje kandidate. Ili barem pokušavaju.

Uz Milana Bandića koji tvrdi da u kampanji nije potrošio niti kune, i Željko Kerum i njegova sestra Nevenka tvrde da po fetelju gradonačelnika odnosno županice idu bez ijedne lipe.
Protukandidati im ne vjeruju ni riječi, tvrde kampanju im plaćaju građani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kandidati SDP-a u Zagrebu i Splitu rekorderi su u potrošnji novca u kampanji. HDZ-ovo kandidatkinja potrošila je 150 tisuća kuna, a kandidat Ferdelji nešto više od sto tisuća kuna. Osječki gradonačelnik u reizbor je dosada uložio 135 tisuća kuna.

Ni GONG ne vjeruje kandidatima od nula kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najveća boljka je zloupotreba javnih resursa. To znači da su neki gradonačelnici, koji su sada kandidati, koristili novac naš za financiranje svojih kampanja. To je najizraženije u gradu Zagrebu", rekao je izvršni direktor GONG-a Dragan Zelić.

Gong otkriva i aferu "folkloraš".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je slučaj KUD-a Prepuštovec, koji se očito financira iz Grada Zagreba, ima plakate na kojima je kandidat Bandić. To je očita zlopotreba, to je zabranjeno zakonom", kaže Zelić.

Udruzi u kojoj je i KUD Prepuštovec koji financira plakate s Bandićevim likom - Grad Zagreb dodjelio je u zadnja dva mjeseca više od milijun kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo