Više od 40 gurmanskih kreacija koje se bore za titulu najboljeg, okršaj ljutomana, puno hrane, pića, druženja i zabave - sve se to smjestilo u novo burger carstvo - počeo je sedmi Zagreb burger festival.
S obzirom na to da je radni dan, četvrtak, relativno je puno posjetitelja. Ima malo gužve, ne onolike kakva se očekuje za vikend, no definitivno ima mnogo zainteresiranih za prvi dan festivala koji traje do nedjelje, 19. rujna.
Tom smo prilikom razgovarali s gostom koji je stigao iz Novoga Sada, prvi je put na festivalu i ima svoj burger za prezentirati! Riječ je o Toniju, Burger majstoru koji nam je pokazao svoj burger!
"To je naš bestseller iz lokala. To je 'extra cheeseburger' kojeg smo složili od 100 postotnog junećeg mesa, našeg domaćeg brioche peciva, pohane mozzarelle i našeg domaćeg sosa od gorgonzole", objašnjava.
Burgeri, naime, više nisu samo komad mesa i dva komada kruha ili peciva - to je sada pravi gurmanski doživljaj. Svi pokušavaju napraviti nešto posebno, no kako napraviti dobar burger i što je sada "trendy"?
"Dobar burger generalno čine dobro pecivo i dobro meso. To je nešto što svi pokušavamo iz godine u godinu unaprijediti i biti u korak s vremenom. Trenutno je definitivno nešto što je interesantno - je ono što je lokalno, domaće, bez aditiva... Koristimo meso iz malog uzgoja, pecivo radimo sami, sos, začine...", prepričava Toni.
A kako kog kuće napraviti dobar burger? "Nađite pekaru s dobrim pecivom, imajte povjerenje u svog mesara i siguran sam da ćete naći dobar burger", objašnjava burger majstor.
Svi majstori koji se nalaze na Trgu Franje Tuđmana natječu se za to tko će napraviti najbolji burger, a oni koji će to ocijeniti - ste vi. Tako da, ukoliko ste zainteresirani za dobru hranu i druženje u sljedećih desetak dana budite tamo!