NEKAD JE BIO NA TRONU, A SADA IDE IZA REŠETAKA! Zdravko Pevec mora u zatvor, odbili mu sve žalbe: / 'Može se i tu liječiti'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Zdravko Pevec osuđen je na dvije godine i deset mjeseci zatvora, dok mu je polovica kazne pretvorena u uvjetnu

9.2.2020.
21:35
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Posrnuli poduzetnik Zdravko Pevec morat će ići u zatvor jer mu je Izvanraspravno vijeće bjelovarskog Županijskog suda odbilo zadnju žalbu za odgodu odlaska u zatvor iz zdravstvenih razloga, doznaje Večernji list. Pevec će se morati javiti u zatvorski Centar za dijagnostiku u Zagrebu jer mu je još prije odbijen i zahtjev za obnovu kaznenog postupka. Ako se ne javi sam bit će uhićen i prisilno smješten iza rešetaka. Kada je riječ o posljednjoj žalbi, vijeće je na čelu sa sutkinjom Antonijom Bagarić odbilo Pevecovu žalbu uz obrazloženje da se on može liječiti i u okviru zatvorskog sustava.

"Ako u okviru zatvora ne postoje uvjeti za liječenje, na prijedlog liječnika zatvorenik se premješta u zatvorsku bolnicu, a kad ni tamo ne postoji mogućnost posebnog specijalističkog liječenja, zatvorenik će se uputiti u zdravstvenu ustanovu", stoji u sudskom rješenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PEVEC MOLIO HRVATE DA MU DAJU PO KUNU, KRENULA JE LAVINA: /

'Zdravko, šalji broj računa, šalji IBAN'

Image
PEVEC MOLIO HRVATE DA MU DAJU PO KUNU, KRENULA JE LAVINA: /

'Zdravko, šalji broj računa, šalji IBAN'

Koliku će kaznu morati odslužiti?

Zdravko Pevec osuđen je na dvije godine i deset mjeseci zatvora, dok mu je polovica kazne pretvorena u uvjetnu. Budući da je Pevec bio u šestomjesečnom istražnom zatvoru, preostaje mu otprilike još 11 mjeseci zatvorske kazne. Naravno, ako mu se tih šest mjeseci prizna. Njegova supruga Višnja Pevec dobila je kaznu zatvora u trajanju od godine dana, no kazna joj je prenamijenjena u rad za opće dobro.

Image

21.02.2017., Vrbovec - Bivsi vlasnik trgovackog lanca Pevec, Zdravko Pevec, trenutno radi na poziciji prokurista u tvrtci Pevec oprema d.o.o. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Peveci su proglašeni krivima za nepripadnu korist od četiri milijuna kuna na štetu istoimene tvrtke, piše Večernji list. Zdravko je kao odgovorna osoba osuđen jer je utajom poreza u tvrtki državni proračun oštetio za skoro 27 milijuna kuna. Posrnuli poduzetnik ističe da je u međuvremenu postao težak srčani bolesnik kao i da je operirao žučnjak, hemeroide, slijepo crijevo i kralježnicu. Zbog toga je više puta završio u bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

08.05.2017., Zagreb - Na Bundeku je svecano otvorena 52. medjunarodna vrtna izlozba Floraart. Visnja i Zdravko Pevec. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Danas su Pevecu zbog ovrha blokirani svi računi na iznos od 377.000 kuna, dok je Višnji na 338.000 kuna. Mirovina Zdravka Peveca iznosi 6.300 kuna, a svaki mjesec ostaje bez 2.300 kuna zbog ovrhe. Osim toga, Pevecima je ovrhom oduzeta sva imovina. Supružnici su kompaniji "Volvo truck corporation" mora platiti 12,4 milijuna kuna i to zbog nabave kamiona za tvrtku Pevec jer je jamčio vlastitom imovinom za obveze tvrtke Pevec. K tome, bivšem poduzetniku su na nekretnine sjele i banke koje su dugove naplatile ovrhama na imovini.

Zdravko Pevec danas je voditelj proizvodnje u obiteljskom obrtu "Pevec plodovi zemlje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo