'Nek još uhapse onu Milku što je motikom srušila MIG'

Nakon uhićenja prvog hrvatskog ministra unutarnjih poslova Josipa Boljkovca zbog sumnje da je počinio ratni zločin 1945.

2.11.2011.
17:36
VOYO logo

Josip Boljkovac, prvi ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske, uhićen je u srijedu ujutro u Vukovoj Gorici kod Karlovca zbog osnovane sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovišta u Dugoj Resi u svibnju 1945. godine.

Na njegovo imanje upao je veći broj naoružanih specijalaca pod maskama te su ga uhitili i prebacili na Županijski sud u Zagrebu. Maskirani specijalci ostali su nadzirati pretres Boljkovčeve kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah nakon vijesti o uhićenju 91-godišnjeg Boljkovca, čitatelji Danas.hr-a su kritizirali način na koji je policija izvela ovaj spektakl. Tako su počeli ismijavati činjenicu da je po ovog starca došao velik broj naoružanih specijalaca, a budući da je riječ o zločinu iz 1945. godine čitatelji se pitaju koji je uopće smisao pretrage Boljkovčeve kuće i što očekuju da će tamo pronaći?

'Dimna zavjesa Karamarka i HDZ-a'

''Pa koji je on okorjeli kriminalac da je bilo potrebno angažirati elitni dio policije. A što se tiče samog slučaja, ne kažem da ako je odgovoran ne treba procesuirati tog starčića, ali brate oćemo mi jednom gledati barem koji mjesec unaprijed, a ne stalno govoriti o nečemu što je bilo u neolitu'', komentirao je jedan od čitatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ime trenutnog ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka često se spominjalo u komentarima čitatelja na tekst o događanjima oko uhićenja Josipa Boljkovca.

''Pitate se zašto su u igri specijalci? Prilično je jasno da je ovdje riječ o prilično prozirnoj dimnoj zavjesi Karamarka i HDZ-a koji po tko zna koji put vlastitu pljačku i kriminal pokušavaju prikriti polarizacijom društva na 'lijeve' i 'desne'. Nažalost, kod dijela primitivnih i priglupih birača to još uvijek pali, iako je takvih sve manje. 'Issati, nek pljačkaju još sto godina ako treba, al viš ti kako su pokazali onim komunjarama hihihihihi. Nek su lopovi, al bar su naši'. A u takvoj situaciji, specijalci samo povećavaju mogućnost da sve preraste u medijski spektakl koji će odvući pozornost polupismenih neandertalaca (čitaj - potencijalnih glasača HDZ-a) od crnih fondova, korupcije, uništene i razorene Hrvatske...'', komentirao je čitatelj pod nazivom 'Roecken'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sad Karamarko još samo mora uhapsit onu Milku što je motikom srušila MIG-a'', poručio je jedan čitatelj, dok drugi komentira kako se radi o ''politički montiranoj predizbornoj igri kriminalnog ministra Karamarka, koji bi htio preuzeti kormilo Kradezea!''

'Sustav funkcionira na poluživim dedekima i bakicama'

Također, dosta građana smatra kako se radi o ''jeftinom predizbornom potezu HDZ-a''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kakvog li očajničkog pokušaja HDZ-a! Sramota me reći gdje živim. Sustav funkcionira na poluživim dedekima i bakicama koje prodaju gaće od pokojnog muža'', napisala je jedna čitateljica Danas.hr-a.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo