KONAČNO! / Neil Young otvara "Arhive"

Image

Poslije godina najava i desetljeća priprema, riznica rariteta i koncertnih snimki starog hipija polagano se otvara.

25.3.2009.
10:39
VOYO logo

Desetljećima pripremana "Archives" izdanja Neila Younga, deseterostruki presjek njegove karijere sastavljen od neobjavljenih snimki i rijetkih liveova, konačno izlazi 2. lipnja.  

Prvih nekoliko diskova posvećeno je najranijim radovima kanadskog rokera, iz razdoblja kad je svirao u grupama The Squires, Buffalo Springfield i Crosby, Stills, Nash & Young. Ostatak sačinjavaju četiri koncerta od kojih je najzanimljiviji onaj iz Topange, gdje je Younga po prvi puta pratio slavni Crazy Horse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova riznica izlazi u tri formata, CD, DVD i Blu-Ray, s tim da regularno CD izdanje ne sadrži snimke nastale od 1963. do 1965. godine, kao ni Youngov film "Journey Through the Past". Kad je već o filmovima riječ, spomenimo i da proslavljeni redatelj Jonathan Demme ("Kad jaganjci utihnu") radi koncertni dokumentarac "Neil Young's Truck Show", snimljen tijekom dvije večeri u Philadelphiji 2007. godine. Stari "Shakey" je tada održao dva sjajna nastupa na kojem je izveo i klasike poput "Like A Hurricane" i "Cinammon Girl".

Do izlaska "Archivesa" dobit ćemo i novi studijski album Neila Younga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo