PRED NAMA JE 'PAKLENI TJEDAN': / Stiglo upozorenje za toplinske valove, ovaj tjedan temperature će rušiti rekorde

Image

DHMZ je objavio upozorenje kada su pitanju toplinski valovi pa se na prognozi može vidjeti da će već u srijedu u nekim dijelovima Hrvatske postojati opasnost od toplinskih valova

27.7.2020.
12:17
VOYO logo

Nestabilno vrijeme koje je sa sobom donijelo kišu, oluju, tuču, ali i poplavu ovoga tjedna će nestati. Kako stoji u prognozi DHMZ-a, danas će biti pretežno sunčano, na Jadranu i vedro. U gorju su uz umjeren razvoj oblaka rijetko mogući pljuskovi. Vjetar većinom slab, a na Jadranu do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni. Najviša temperatura zraka bit će između 29 i 34 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče utorka, također nas čeka vruće i sunčano vrijeme. Vjetar će biti većinom slab, poslijepodne na istoku mjestimice umjeren jugoistočni, na moru sjeverozapadni, a uz obalu jugozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu od 19 do 23 °C. Najviša dnevna između 30 i 35 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i malo viša.

Upozorenje zbog toplinskih valova

Od utorka do sredine tjedna bit će i dalje pretežno sunčano i vruće. Od srijede navečer u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu malo nestabilnije, u četvrtak povremeno uz pljuskove. Vjetar na kopnu bit će slab, na moru dnevna cirkulacija, ujutro bura, a potom jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka bit će u porastu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

DHMZ je objavio i upozorenje kada su pitanju toplinski valovi pa se na prognozi može vidjeti da će već u srijedu u nekim dijelovima Hrvatske postojati opasnost od toplinskih valova. No, kako tjedan odmiče kraju, povećavaju se i toplinski valovi pa će tako primjerice već u četvrtak u Rijeci biti velika opasnost od toplinskih valova. U petak će velika opasnost ponovno biti na riječkom području, ali i u Kninu.

Kako bi se građani što bolje zaštitili od toplinskih valova, DHMZ je napisao preporuke što činiti te kako se rashladiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo