želi na pantovčak / Nedjeljko Babić za RTL: 'Sudjelovao bih u Hodu za život, a Titova bista nema što raditi na Pantovčaku'

Predsjednički kandidat Nedjeljko Babić u intervjuu za RTL jasno je naglasio kako ima i parlamentarnih ambicija

9.12.2019.
19:36
VOYO logo

Jedan od manje poznatih predsjedničkih kandidata, Nedjeljko Babić, predsjednik je Hrvatske stranke svih čakavaca, kajkavaca i štokavaca. Njegov se gospodarski plan bazira na investicijama, novim radnim mjestima i reviziji privatizacije. Želi uvesti i polupredsjednički sustav jer smatra da samo jak predsjednik može uvesti promjene.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od svih je kandidata sigurno najveća nepoznanica, ali uspio je skupiti dovoljno potpisa i predati ih među prvima. Rodom je iz Klanjca, u kojem je bio i gradonačelnik; a svojom strankom kajkavaca, štokavaca i čakavaca planira ujediniti Hrvate.

Političku karijeru počeo je u HDZ-u, a bio je i u stranci Zagoraca koju je napustio. Nakon toga osniva stranku kajkavaca koju širi i na čakavce i na štokavce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspjeli ste skupiti 14 000 potpisa, a nismo vidjeli nijedan vaš štand. Kako vam je to uspjelo?

Već danima objašnjavam da je štand gubljenje vremena. Oni koji si to mogu priuštiti, mogu gubiti vrijeme. Mi si to nismo mogli priuštiti. Nismo imali ni vremena ni želje. Svoje smo ljude educirali da rade od kuće do kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među glavnim stvarima u vašem programu je borba protiv korupcije. Kažete da ste čovjek iz naroda i želite veće ovlasti za predsjednika. No, to smo čuli i od nekih drugih kandidata. Po čemu ste baš vi posebni?

Istina je da pričaju svi o korupciji, no mi imamo najavljen program 4 x 400. Čvrsto vjerujem da dok se ne vrati novac hrvatskom narodu koji je otet nelegalnom privatizacijom, nema budućnosti za našu djecu. Mi moramo biti svjesni da je 400 milijardi kuna odneseno iz Hrvatske. HSČKŠ, kao i druge stranke koje nisu do sada uspjele dobiti priliku, će ići tako dugo dok se novac ne vrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znači li to da se kroz predsjedničku utrku pripremate za parlamentarne izbore?

Naravno, jer s predsjedničkim izborima ne možemo ništa napraviti. Račanova vlada je namjerno 2000. godine napravila to da je predsjednik fikus. Zna se zašto. I evo što su u 20 godina napravili, dokud su nas doveli. Egzodus toliko Hrvata, to se nije dogodilo ni za vrijeme Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto ste onda u utrci za Pantovčak ako zapravo ne želite Pantovčak?

Nisam rekao da ne želim. Ali ne pod tim uvjetima, ne na ovakav način. Polupredsjednički sustav jedini može garantirati kasnije da možemo imati odgovornu osobu. Državnika koji će jamčiti ovom narodu i koji će biti odgovoran za njega. A ne da svi već u kandidaturama izjavljuju da ih nije briga što će se dogoditi kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koje je vaše mišljenje, treba li poslati vojsku na granice?

Ne. Ne znam zbog čega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biste li vratili Titovu bistu na Pantovčak?

Ne. Titova bista više nema veze ni sa čim. Njegovo vrijeme je prošlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biste li sudjelovali u Hodu za život?

Sudjelovao bih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biste li se preselili na Pantovčak?

Da.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo