Neću ništa silovati, želio bih da sve završi bez ekscesa

'Pozvat ću sve klubove i zastupnike da sudjeluju u radu parlamenta', poručio je predsjednik Sabora ističući kako 'ništa neće silovati'.

13.10.2011.
20:06
VOYO logo

"I dalje vjerujem da nećemo završiti 6. zasjedanje Sabora na takav način. Neću ništa silovati, ali želim da se to uspješno završi bez ikakvih ekscesa. Pozvat ću sve klubove i zastupnike da sudjeluju u radu parlamenta", izjavio je predsjednik Sabora Luka Bebić ističući da ga najviše boli što se pojedine stvari u javnosti selektivno gledaju, pa se jednima neke stari uveličavaju a druge ne diraju.

24sata pišu kako se Bebić požalio da je i sam puno puta bio uvrijeđen, te da mu se nitko od zastupnika nikada nije ispričao. Posebno ga je uvrijedilo to što je prozvan dijelom kriminalne organizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladimir Šeks je nakon poslijepodnevnog pretrčavanja u Banske dvore medijima kazao kako je to bio samo stranački sastanak šefice stranke s koordinatorima izbornih jedinica. Dodao je da će vladajuća koalicija u petak imati kvorum u Saboru.

Oporbi se ne radi, šetali bi po Hrvatskoj

I njegov stranački kolega Frane Matušić, izjavio je, pak, za HTV da će HDZ već u petak u Saboru pokazati da ima većinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Normalno je da imamo većinu u Saboru, nitko od koalicijskih partnera nije rekao da će povući svoj glas. Vidjet ćete sutra", kazao je Matušić pravdajući time i izjavu svojih kolega da zbog Kukuriku koalicije neće biti isplaćene mirovine. Matušić je kazao kako je to samo "hipotetska izjava u slučaju da se dogodi da kvoruma nema".

Dodao je kako su saborski zastupnici Kukuriku koalicije isprovocirali sadašnju situaciju kako ne bi morali raditi u Saboru, za što su plaćeni, već da bi mogli "šetati po Hrvatskoj za vrijeme predizborne kampanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-ovac Arsen Bauk još jednom je ponovio da se oporba ne planira vratiti u Sabor dok na rasporedu ne bude odluka o njegovu raspuštanju. Istakao je, pak, da u slučaju da HDZ u petak ne bude imao kvorum Vlada sama pada te da oni to nisu ničim isprovocirali. "Potom očekujemo da reagira predsjednik i pozove nas na razgovore", kazao je Bauk.

specijal-201012070191004-HDZ

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201110130294006 arti-201110130579006 arti-201110130612006 arti-201110130287006

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo