'Neću dati ostavku i priznati nešto čega nema'

1.9.2011.
12:07
VOYO logo

Naime, guverner će sredinom rujna u Saboru predstavljati godišnje izvješće Hrvatske narodne banke, a dio zastupnika vladajućeg HDZ-a sigurno će ga 'roštiljati', iako od njega neće službeno zatražiti da podnese ostavku.

"Kreditno-monetarna politika HNB-a već godinama nije usmjerena k strateškim nacionalnim interesima, već HNB vodi neku svoju privatnu ekonomsku politiku, koja destimulira domaću proizvodnju, a potiče uvozno orijentirano gospodarstvo i podupire interese krupnog kapitala i kartelskog bankarskog sustava. Takva politika pridonosi stvaranju 'lavljeg društva', u kojem pojedinci uzimaju sve, a drugima ne ostaje ništa", kazao je za Jutarnji list HDZ-ovac Goran Marić, koji dodaje da bi Rohatinski sam trebao ponuditi ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesumnjivo, najnoviji slučaj prodaje Agrokoru gubitaške tvrtke Marije Rohatinski, guvernerove supruge, pridonio je sve glasnijim zahtjevima za ostavkom.

No, guverner ima odgovor na optužbe. "Ono što su objavili Poslovni dnevnik i Večernji list nema nikakve veze sa stvarnošću. U takvim uvjetima podnositi ostavku značilo bi priznati nešto čega nema", poručio je Rohatinski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko saborskih zastupnika SDP-a neslužbeno je potvrdilo kako u Kukuriku-koaliciji namjeravaju podržati guvernera.

Vezani članci:

arti-201108310022006 arti-201108290759006 arti-201109010150006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo