'Neću da mi se dogodi da za 10 godina nemam što jesti'

IDS-ovac Damir Kajin ne prestaje se pravdati zašto je u 'pravo vrijeme' podnio zahtjev za povlaštenu mirovinu.

19.1.2012.
13:50
VOYO logo

"Meni je također žao što je sve ispalo ovako, ali neću da mi za deset godina bude još više žao i da, ne daj bože, moja obitelj i ja nemamo od čega živjeti. Ovaj potez je samo neka vrsta osiguranja meni i mojoj obitelji. Nisam nikada ništa ni tražio niti očekujem tako što, a niti mi išta treba. Iskoristio sam svoje zakonsko pravo", napisao je Kajin u poruci na popularnoj društvenoj mreži.

Dok rijetki mogu razumjeli Kajinov potez, većina ga osuđuje jer "borba za male ljude ne uključuje i borbu za četiri puta veću penziju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Damire, sve što si napisao to je istina. Ja Š. V. odmah potpisujem svaku tvoju napisanu rečenicu. Ali, Damire, nije upitna tvoja mirovina, nego je upitno vrijeme kada si aktivirao mirovinu. Damire, trebao si sačekati raspravu i da Sabor donese novi zakon koji ograničava mirovine saborskih zastupnika. To bi bilo ispravno", jedan je od komentara.

'Prodao se za pišljivih 1.200 kuna'

"Zašto misliš, Damire Kajinu, da se baš tebe ovako napada, a ne ostale jednodnevne penzionere? Baš zato što si bio rijetko svjetlo u tunelu, što smo ti vjerovali, što smo se s tobom poistovjećivali. Samo uzimanje Šeksa u usta izaziva mi gađenje, od njega ništa bolje nisam niti očekivala, ali od tebe jesam. Istina je, sve si uradio po zakonu, ali si baš ono po čemu si i bio cijenjen, moral, prodao za pišljivih 1.200 kn (pišljivih u odnosu na mirovinu koja bi ti inače pripadala). Jedino za čime žalim je što smo narod ovce, što niti na ulice ne znamo izaći i svima vam potpaliti dupe da shvatite da ste od nas birani i da ćemo vam mi i suditi", napisala je razočarana Kajinova frendica u komentaru na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, zajedno s još nekim zastupnicima, Kajin je u utorak u posljednji trenutak odlučio iskoristiti povlaštenu saborsku mirovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo