Nećete vjerovati tko je najuspješniji ministar!

Najlošije rangirani su upravo oni koji su ključni za gospodarski oporavak, što vjerojatno proizlazi iz rezultata njihovog rada.

26.7.2011.
15:30
VOYO logo

Agencija Ipsos Puls istražila je javno mnijenje po pitanju uspjeha ministara u Vladi Jadranke Kosor, a rezultate je objavio portal politikaplus.com. Ispostavilo se da su najuspješniji oni ministri koje je birao Kosoričin prethodnik Ivo Sanader, a da sam vrh zauzima čovjek koji niti ne dolazi iz stranke koja vlada koalicijom - HDZ-a, koji je, osim toga, smatran padobrancem u svom sektoru.

Radi se o HSS-ovcu Damiru Bajsu, koji je dobio čak 30 posto glasova. Slijedi ga, doslovno - "nitko". Naime, 29 posto ispitanika niti jednog ministra ne smatra uspješnim. Gordan Jandroković solidno stoji sa 19 posto odabira, koliko ima i opcija "ne znam".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoznamenkastu podršku imaju još ministar policije Tomislav Karamarko (13 posto) i Petar Čobanković (10 posto).

Darko Milinović dobio je devet posto glasova, Božidar Kalmeta osam, a imenjak mu Pankretić pet. Svi ostali prošli su lošije i svi su imenovani u Vladu nakon odlaska Ive Sanadera!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žalosno je što u red, po mišljenju ispitanika, nesposobnih ministara spadaju i oni koji vladaju iznimno važnim resorima za gospodarski oporavak, kao što su financije (Martina Dalić 4%), gospodarstvo (Đuro Popijač 3 posto), pravosuđe (Dražen Bošnjaković 3 %), investicije (Ivan Domagoj Milošević 2%) i graditeljstvo (Branko Bačić 1%). Davorin Mlakar iz Ministarstva uprave "dijeli dno" s Bačićem.

Ta činjenica je kudikamo depresivnija kad se pogleda drugi dio istog istraživanja. Građani su, naime, upitani što vide kao prioritete buduće vlade, na što su odgovorili: poticanje zapošljavanja i investicija (69%), smanjenje zaduženosti zemlje (67%) i suzbijanje korupcije u državnim institucijama (58%).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201012270439006 arti-201107010542006 arti-201012270508006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike