Nećete pogoditi koji je grad najrazvijeniji u Hrvatskoj

Na temelju analize Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, grad sa svega 4.430 stanovnika je najrazvijeniji grad u Hrvatskoj.

19.2.2014.
7:14
VOYO logo

Ocjenjivanje razvijenosti napravljeno je na osnovu četiri kriterija - stope nezaposlenosti, prosječnog dohotka po stanovniku, proračunskih prihoda i općeg kretanja stanovništva, piše Dnevnik.hr.

Stopa nezaposlenosti u Novigradu iznosi 5,2 posto, prosječni dohodak po stanovniku je 8.021 kuna, proračunski prihod je 29.019 kuna, a opće kretanje stanovništva je na 16,5 posto. Novigrad najviše ulaže u turizam, od kojeg dolaze i najveći prihodi. S turizmom pak dolaze i poslovi, pa je i nezaposlenost vrlo mala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije samo turizam taj koji donosi novac, zaposlenje, već je ovdje poljoprivreda, ribarstvo, obrti i imamo nešto zanatsko industrijske proizvodnje", tvrdi Anteo Milos, gradonačelnik Novigrada. U infrastrukturu su u zadnjih pet godina uložili više od 10 milijuna kuna: preuređeni su hoteli i kampovi, obnovljene plaže, parkovi, šetnice i biciklističke staze.

Inače, na listi razvijenosti našlo se još devet istarskih gradova, što Istru svrstava na sam vrh ljestvice. Osim Novigrada, tu su Umag, Poreč, Rovinj, Fažana, Vrsar, Bale... http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/evo-koji-je-grad-najrazvijieniji-u-hrvatskoj---324080.html

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo