NOVI DAN, NOVI BLAM: / Nećete vjerovati, ali Bandić je ovo stvarno izjavio

Image
Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

'Da se Terry Fox Run probudi, ja mislim da bi on zapjevao pjesmu sa mnom ‘zajedno smo rasli grade ja i ti, odnosno Terry Fox Run utrka u Zagrebu i ja', kazao je zagrebački gradonačelnik

13.9.2019.
9:10
Luka Stanzl / PIXSELL
VOYO logo

Terrance Stanley Fox zvani Terry bio je kanadski sportaš, trkač, humanitarac i borac protiv raka. Nadaleko se čulo za njega kada je 1980. godine, iako s jednom umjetnom nogom, započeo humanitarnu utrku 'Maraton nade' namjeravajući pretrčati Kanadu od atlantske do pacifičke obale i prikupiti novac za zakladu za liječenje raka. Nažalost, nije uspio. Zbog uznapredovalih metastaza osteosarkoma morao je stati na 143. kilometru.

Preminuo je iduće godine, a u čast njemu svake godine u rujnu ljudi iz raznih zemalja sudjeluju u Utrci Terryja Foxa ili na engleskom Terry Fox Run.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić misli da je Run prezime Terryja Foxa?

Ta se humanitarna utrka godinama trči i u Zagrebu, a 29. rujna ove godine na Jarunu će biti održano njeno jubilarno 20. izdanje. Na Utrci Terryja Foxa često je sudjelovao i sâm gradonačelnik Milan Bandić. Stoga zvuči nevjerojatno ono što je gradonačelnik izgovorio na jučerašnjoj konferenciji za novinare povodom te utrke.

"Da se Terry Fox Run probudi, ja mislim da bi on zapjevao pjesmu sa mnom 'zajedno smo rasli grade ja i ti, odnosno Terry Fox Run utrka u Zagrebu i ja", kazao je Bandić, a njegovu izjavu snimili su i reporteri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da nije riječ o pukom lapsusu Bandić je dao do znanja kada je u sljedećoj rečenici ponovio "Terry Fox Run utrka". Čini se da Bandić misli kako je i "Run" dio Foxovog imena. I to nakon 20 godina koliko se ta utrka održava u gradu kojem je na čelu i koju (utrku) svojata kao svoje čedo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo