PROGNOZA NIKOLE VIKIĆ-TOPIĆA / Nećete vjerovati, ali istina je! Naš Nikola otkriva kakvo nas vrijeme očekuje sutra i za vikend

Biometeorološke će prilike idućih dana biti povoljnije pa bismo manje trebali osjećati proljetni umor...

30.5.2019.
20:00
VOYO logo

U mnogim će krajevima biti sunčanih razdoblja, a, imat ćemo i onu savršenu temperaturu od oko 24 Celzijeva stupnja. Ipak, uz promjenjivu naoblaku povremeno i lokalno padat će kiša, i to osobito u Slavoniji gdje je moguće i nevrijeme. No, krenimo redom...

Sutra će atmosfera napokon biti malo stabilnija. Na nas će djelovati anticiklona u kojoj je tlak zraka oko 1020 hektopaskala, no visoko iznad nas još kruži malo vlažnog zraka pa može biti i povremenih naleta nestabilnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će već prijepodne biti nešto više sunca, no bit će još i oblaka pa mjestimice može pasti i malo kiše, ponajprije u Slavoniji, a poneki pljusak moguć je i na krajnjem jugu. Puhat će slab do umjeren sjeverac, na moru umjerena do jaka bura i tramontana pa će rano jutro biti pomalo svježe. Temperatura na kopnu oko 10, na moru oko 15 stupnjeva. 

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti sunčanije i osjetno toplije nego danas, uz malu do umjerenu naoblaku. Puhat će slab sjeverac, a temperatura će biti oko 20 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjivo oblačno, uz sunčana razdoblja, ali i još malo lokalne kiše ili ponekoga kraćeg pljuska, vjerojatnije na istoku te duž Posavine. Vjetar će biti slab sjeverozapadni, a najviša temperatura oko 19 stupnjeva.

Samo će još u Slavoniji biti pomalo nepovoljno

U Dalmaciji će poslijepodne biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Rijetko je moguć poneki pljusak, ponajprije na jugu. Puhat će umjerena bura i tramontana. Temperatura će biti oko 22 stupnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru i Lici sunčano uz malo oblaka. (pauza) Puhat će umjerena, pod Velebitom i jaka bura. Temperatura na obali oko 21, u gorju od 15 do 18 Celzijevih stupnjeva. 

U subotu će na kopnu biti promjenjivo oblačno. Na zapadu uglavnom suho, dok će u Slavoniji biti kiše te jačih pljuskova, osobito duž Posavine! Od nedjelje su oni mogući i drugdje na kopnu. Temperatura će porasti pa će biti toplo, ujutro oko 15, danju oko 24 stupnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na moru za vikend više sunca nego na kopnu i rjeđi pljuskovi, no ne možemo ih potpuno isključiti. Najveća mogućnost za njih je na jugu. U ponedjeljak će biti nešto češći, dok nas od utorka ponovno očekuje malo stabilnije vrijeme. Temperatura oko 24, u početku uz maestral, kasnije uz nešto juga. 

Budući da se vrijeme djelomično stabilizira, što tlak zraka više raste, to ćemo imati više sunca i biometeorološke će prilike idućih dana biti povoljnije. Dakle, trebali bismo manje osjećati proljetni umor, a samo će još u Slavoniji biti pomalo nepovoljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo