Nećete gledati: Zločin u privatizaciji ne zastarijeva

Svi oni koji su ovog ponedjeljka željeli pogledati Latinicu, emisiju 'Zločin u privatizaciji nikad ne zastarijeva!', sigurno su ostali šokirani kad su na HRT1 vidjeli film 'Prezimiti u Riju'.

6.12.2010.
22:46
VOYO logo

Prošli tjedan emisija Latinice je skinuta zbog reprize dokumentarca o Vukovaru, a v.d. direktorica programa HTV-a Hloverka Novak Srzić je tada objasnila da su je branitelji i gledatelji molili da povodom obljetnice pada Vukovara repriziraju navedeni dokumentarac.

No, emisija je skinuta s programa i ovog ponedjeljka, a informaciju o ukidanju emisije objavio je sam Denis Latin na svom Facebook profilu, piše Nacional.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na službenoj internetskoj stranici HTV-a postavljena je pak obavijest u kojoj se neprikazivanje Latinice obrazlaže reakcijom odvjetničkog društva Miljević, i to u ime Jadran filma.

"Hrvatska televizija obavještava gledateljstvo da nam se odvjetničko društvo Miljević i partneri obratilo u ime njihove stranke Jadran filma te nas upozorilo da bi se objava večerašnje Latinice koja se zove "Zločini privatizacije ne zastarijevaju" mogla shvatiti kao pokušaj nanošenja teške štete Jadran filmu i pokušaj difamacije Jadran filma da bi ga se onemogućilo u završetku započetih poslova. Jadran film u ovom trenutku ugovara i završava nekoliko velikih ugovora, na kojima upravo radi, te smatra da bi ovo bila javna haranga koja bi mogla izravno ugroziti ili odgoditi te poslove i dovesti u pitanje stotine ljudi čije egzistencije o tome ovise", piše u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje se parafraziraju navodi odvjetničkog društva Miljević prema kojima bi "objavljivanjem ovakve emisije za Jadran film i Vinka Grubišića nastupila šteta velikih razmjera, a došlo bi i do teške povrede prava", pa je HRT zbog navedenog odustao od prikazivanja sporne emisije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo