Najavljen prosvjed / Neće dobiti otkaz: Čakovečki profesor, koji je istukao dvojicu učenika, mirovinu će dočekati u školi?

Image
Foto: PIXSELL, arhiva/Vijesti.hr

Navodno postoje olakotne okolnosti koje profesoru Franji Dragičeviću idu u korist

10.12.2018.
11:29
PIXSELL, arhiva/Vijesti.hr
VOYO logo

Kako neslužbeno doznajemo, profesor Tehničke škole Čakovec, koji je istukao dvojicu učenika, neće biti sankcioniran mjerom otkaza. 

Navodno postoje olakotne okolnosti koje profesoru Franji Dragičeviću idu u korist. Profesoru koji je nedavno napunio 64 godine, ovo je prvi incident u 37 godina profesorskog staža, a kako doznajemo, više je puta u posljednjih nekoliko mjeseci upozoravao nedležne na situacije s kojima se susreće prilikom školskog sata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, doznajemo, kako će inspekcije predložiti ravnatelju Tehničke škole Čakovec da sam odluči o sudbini profesora Dragičevića, a s obzirom na to da je, kako doznajemo, ravnatelj na strani profesora Dragičevića, čini se kako bi profesor mirovinu, do koje mu treba još godinu dana, ipak mogao dočekati u školi

"Još se uvijek čeka službena odluka. Ja sam sa načisto, no treba pričekati nalaz policije koji će pokazati zahtjeva li ovaj slučaj mjeru otkaza profesoru ", kazao nam je ravnatelj Tehnička škole u Čakovcu Dražen Blažeka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz PU međimurske su na naš upit odgovorili kako ne mogu govoriti o detaljima istrage vezane uz ovaj slučaj s obzirom da je riječ o maloljetnim osobama. 

"O svemu ćemo putem odgovarajućeg izvješća izvijestiti općinsko državno odvjetništvo za mladež u Čakovcu", navode u policiji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O slučaju iz Čakovca u 13 sati izjavu će dati i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak. 

Bez obzira na ishod školski sindikat Preporod, portal za učitelje i nastavnike nastavnici.org i članovi Facebook grupe Školska zbornica koja okuplja učitelje, nastavnike, stručne suradnike i ostale članove prosvjetne zajednice, organiziraju prosvjed. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjed pod nazivom „Za sigurne škole“ bi trebao biti održan u Zagrebu u subotu 15. prosinca oko podneva.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo