NEĆE BITI STEGOVNOG POSTUPKA PROTIV SUCA OŽANIĆA: / Sudac i policajac tvrde da nije bilo prijetnji prema novinaru Duhačeku

Image
Foto: Filip Kos/PIXSELL

Sudac Krešimir Ožanić u svome očitovanju nije opovrgnuo da je posjetio novinara Gordana Duhačeka u pritvoru, ali je negirao sve njegove optužbe

26.9.2019.
8:49
Filip Kos/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je novinar Indexa Gordan Duhaček medijima priopćio da ga je prilikom nedavnog uhićenja i zadržavanja u policiji posjetio sudac Krešimir Ožanić te mu navodno prijetio s "30 dana u Remetincu" ako ne prizna ono što mu se stavlja na teret, oglasio se i Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Naime, nakon tog događaja, predsjednica suda, Olivija Slade zatražila je očitovanje od suca Ožanića.

Image
PREDSJEDNIK UDRUGE SUDACA: /

'Pokažu li se Duhačekove tvrdnje točnima radi se o kršenju Kodeksa sudačke etike'

Image
PREDSJEDNIK UDRUGE SUDACA: /

'Pokažu li se Duhačekove tvrdnje točnima radi se o kršenju Kodeksa sudačke etike'

Provjerio dvije stvari

U priopćenju koje je Večernji objavio stoji kako je sudac u svome očitovanju u potpunosti porekao Duhačekove navode, osim onoga da ga je posjetio u prostoriji za zadržavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sudac Ožanić istaknuo je da je došao u prostoriju za zadržavanje te se obratio Duhačeku isključivo iz razloga kako bi provjerio da li je okrivljenik angažirao odvjetnicu Vanju Jurić kao svoju braniteljicu (a koja je prethodno pristupila u njegovu referadu predstavljajući se kao braniteljica okrivljenika, a nije imala punomoć za zastupanje), kao i iz razloga što je htio provjeriti ima li okrivljenik prijavljeno prebivalište ili boravište u Republici Hrvatskoj", stoji u priopćenju Ureda predsjednice suda.

Policajac potvrdio sučev iskaz

Ondje stoji kako su za vrijeme Ožanićeva posjeta Duhačeku u prostoriji bila i tri policajca, koji su prepratili novinara na sud. Slade je preko načelnika VII. policijske postaje zatražila i njihova očitovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan od policijskih službenika u svom očitovanju potvrdio je u cijelosti navode suca Ožanića, budući da je čuo razgovor između suca i okrivljenika, dok je dvoje policijskih službenika navelo da su bili nazočni u trenutku dolaska suca u prostoriju, međutim da nisu čuli razgovor istog s okrivljenikom jer su se nalazili na udaljenosti od desetak metara od njih i međusobno razgovarali."

"S obzirom na sve navedeno, proizlazi da ne postoji osnova za pokretanje stegovnog postupka protiv suca Krešimira Ožanića, budući da je isti u cijelosti porekao navode Gordana Duhačeka, a njegov iskaz potvrdio je i jedan od policijskih službenika-očevidac navedenog događaja", navodi se u priopćenju predsjednice suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo