NE ŽELE ME VRATITI U GRADSKU SLUŽBU PREMDA SAM DOBIO PRAVOMOĆNU PRESUDU: / Sad gradonačelnik tuži mene i traži 50.000 kuna

Image
Foto: Net.hr

Bojan Dadasović je još lani dobio pravosudnu bitku u dokazivanju da je nezakonito dobio otkaz u Gradu Glini, ali gradska uprava ignorira pravomoćnu presudu,

9.3.2021.
7:58
Net.hr
VOYO logo

O Bojanu Dadasoviću, pravniku iz Siska, pisali smo u studenome 2018. jer je podigao čak četrdesetak tužbi protiv Grada Gline samo zato jer se htio vratiti na posao s kojeg je otpušten. Radio je svojedobno na mjestu pročelnika u Upravnom odjelu za opće poslove, društvene djelatnosti i poslove Gradskog vijeća Grada Gline, nije bio član niti jedne strane, smatrao je da posao radi profesionalno, a onda je izbačen, po njegovom sudu, u nemilosrdnog političkoj čistki, koja se pokušala zamaskirati "reorganizacijom uprave."

Zapravo se odigrao cijeli niz internih manevara uz pomoć kojih se blisku suradnicu gradonačelnika Gline, Stjepana Kostanjevića (HDZ) gospođu Jelenu Folnović (također HDZ) – dovelo do mjesta pročelnice, uz izbjegavanje javnog natječaja koji bi trebao biti obavezan za to radno mjesto. Kada smo radili na temi, gradonačelnik Gline nije reagirao na naše novinarske upite i nije nam dao svoju stranu priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TUŽIO SAM GRAD GLINU 40 PUTA: /

'Suočio sam se s problemom koji imaju mnogi u Hrvatskoj, ali šute. Upao sam u nadrealističan film'

Image
TUŽIO SAM GRAD GLINU 40 PUTA: /

'Suočio sam se s problemom koji imaju mnogi u Hrvatskoj, ali šute. Upao sam u nadrealističan film'

Grad Glina ignorira pravomoćnu presudu

U cijelom nizu tužbi Dadasović je htio dokazati da je izbačen nezakonito, a prošle godine je i dobio cijeli niz sudskih postupaka i presudu u svoju korist. No, ni nakon pravomoćne presude u njegovu korist, ni nakon apela nadležnom Ministarstvu pravosuđa i uprave, niti nakon dopisa na adrese premijera i predsjednika države, Dadasović nije vraćen na posao. Ni s presudom u ruci da je nezakonito izgubio posao, nije mu omogućen povratak na posao, niti su mu – kako mu je dosuđeno – isplaćene razlike u plaći, ono što je trebao dobiti da je ostao u radnom odnosu koji mu niti nije trebao biti raskinut.

Ali u međuvremenu je i Bojan Dadasović dobio tužbu: gradonačelnik Stjepan Kostanjević u privatnoj tužbi ga optužuje za kaznena djela iz članka 149. stavka 1. i 2. KZ., dakle, za klevetu, između ostalog i za ono što je izrekao u tekstu objavljenom na Net.hr-u. U tužbi je pojašnjeno da je Dadasović "bez ikakvog povoda, s namjerom klevetanja privatnog tužitelja, o privatnom tužitelju izjavio neistinite činjenične tvrdnje za koje je znao da su neistinite".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao kleveta izdvajaju se citati i teksta Net.hr-a: "Ne biraju sredstva", zatim "Mi smo se u Glini suočili s problemom koji se sigurno pojavljuje i drugdje u Hrvatskoj, a premalo se govori o tome. Lokalni šerif jednostavno odluči upravljati lokalnom upravom kao da je njegova osobna prćija, ili nešto kao ispostava njegove stranke. Pa se eliminira sve one koji ometaju procese. I pri tome se ne bira sredstva. Odjednom se nađete u nadrealističnom filmu, povlače se potezi koji nemaju veze sa zakonom. I nađete se pred pitanjem: otići, maknuti se iz tog suludog filma, pobjeći u Zagreb, ili negdje dalje, kao stotine naših mladih sumještana, ili pokušati nešto promijeniti", te

"Ne radi se ovdje ni o kakvom borbi za nekakvo uhljebničko mjesto. Radi se o tome da smatram kako se ne smije pognuti glavu kad se svjedoči sumnjivim potezima. Smatram svojom građanskom dužnošću upozoriti na sve što se događa u gradskoj upravi Gline i pozvati i sve druge koji svjedoče kojekakvim zloupotrebama po gradovima i općinama u Hrvatskoj da dignu svoj glas, da ne pristaju na to da lokalni šerifi poslože svoju ekipu i rade štogod im se prohtije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

04.04.2017., Glina - Sredisnje obiljezavanje Medjunarodnog dana svjesnosti opasnosti od mina kojem su nazocili brojni uzvanici zapocelo je konferencijom za medije na kojoj su uz glinskog gradonacelnika Stjepana Kostanjevica govorili i sisacko-moslavacki zupan Ivo Zinic i v.d.ravnatelja HCR-a Ante Brkljacic te v.d.ravnatelj Ueda za razminiranje Vlade RH Hrvoje Dedac. Stjepan Kostanjevic. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Visoka cijena navodno narušenog ugleda i časti

Za gradonačelnika Kostanjevića, ovi su citati primjer udara na njegov ugled i čast. Osim teksta objavljenog na Net.hr-u, gradonačelnik Kostanjević se poziva i na mail koji je Bojan Dadasović slao na adrese zaposlenika Grada Gline u prosincu 2018. godine u kojem je objašnjavao da ne zamjera Jeleni Folnović – koja je preuzela njegovo radno – ništa osobno "iako je sudjelovala u zločinačkom pothvatu uništavanja najboljeg odjela gradske uprave…".

Prvo ročište za Dadasovićevu navodu klevetu zakazano je na Općinskom sudu u Sisku 25. ožujka ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istovremeno dok ga gradska uprava Grada Gline i dalje odbija vratiti na posao iako je dobio pravomoćnu presudu da ga se treba vratiti na postao, započinje sudski proces za navodnu klevetu, a gradonačelnik Kostanjević za narušavanje svoje časti i ugleda traži impresivnih 50 tisuća kuna.

Tako će se u ovom teatru apsurda moći uživo pratiti koji je krak hrvatskog pravosuđa i pravde brži i efikasniji i doseže izvršenje, onaj koji rješava egzistencijalna pitanja ili onaj koji se brine o ugledu i časti političara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo