Ne zaboravite poništiti karte u središtu grada!

'Sve se ukida. Još samo da nam ukinu i socijalne pokaze pa smo svi gotovi', komentirala je Zagrepčanka Jana.

17.1.2011.
8:43
VOYO logo

"Molimo, ne zaboravite poništiti karte u centru grada", poručuju i upozoravaju iz ZET-a, koji će od ponedjeljka ponovno kažnjavati putnike bez karte na dosad besplatnim tramvajskim linijama od Jelačićeva trga do Glavnog kolodvora, Britanca, Trga maršala Tita, Grškovićeve, Kvaternikova trga, Trga žrtava fašizma i Traume u Draškovićevoj.

Besplatne vožnje središtem grada više nema jer se ta ideja, kako su opisali u ZET-u koji je pokrenuo inicijativu njezina ukidanja, nije isplatila, odnosno nije imala očekivani učinak – popularizaciju javnoga gradskog prijevoza i smanjenje broja automobila u središtu grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Milan Bandić blagoslovio je tu inicijativu na koju su građani uglavnom ostali mlaki. Tako, primjerice, Anamarija , koju su novinari sreli na tramvajskom stajalištu u središtu grada, nije ni znala da je taj prijevoz bio besplatan. I nije bila jedina koja nam je to odgovorila.

'ZET je u problemima, negdje se mora štedjeti'

Tridesetogodišnja Jana, pak, ogorčena je na ovu odluku. "Sve se ukida. Još samo da nam ukinu i socijalne pokaze pa smo svi gotovi", komentirala je Jana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo mlađa Nikolina, koja je tramvaj čekala sa suprugom i djetetom, rekla je: "A, eto, ZET je u problemima, negdje se mora štedjeti..."

Nekoliko srednjoškolki nasmijano je reklo da nemaju mišljenje o ukidanju besplatnog prijevoza, a na pitanje je li to zato što se ionako voze bez karte, jedna od njih dobacila je da se ne 'šverca' jer joj tata radi u ZET-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201101120336006 arti-201101110878006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo