klemm i glogoški za rtl / 'Ne vjerujemo da će policija krenuti na ljude koji su slijepi, bez ruku i nogu!'

'Ja očekujem da hrvatska policija neće krenuti na ljude koji su u invalidskim kolicima, bez ruku, nogu i slijepi', izjavio je za RTL Danas vođa braniteljskih prosvjeda Đuro Glogoški.

28.5.2015.
16:54
VOYO logo

Prosvjed branitelja se danas preselio na Markov Trg. Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojićrekao je da branitelj, kao i svatko drugi, ima pravo prosvjedovati na Markovom trgu do 22 sata, a upitan što će biti ako se do tada ne raziđu, Ostojić je rekao: "To je stvar policije".

"Ja očekujem da hrvatska policija neće krenuti na ljude koji su u invalidskim kolicima, bez ruku, nogu i slijepi", izjavio je za RTL Danas vođa braniteljskih prosvjeda Đuro Glogoški.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan treba li za branitelje vrijediti druga pravila nego kao za ostale građane Hrvatske jer se po zakonu s Markovog trga trebaju maknuti do 22 sata, Glogoški je odgovorio kako ne vjeruje da će hrvatska policija krenuti na stopostotne invalide.

"Tko je taj tko može nekome zabraniti da se nalazi na nekom mjestu? Koga ćemo ometati u to vrijeme? Možda Vladu koja će zasjedati u to vrijeme? Ili hrvatski Sabor?".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klemm za RTL: 'Još sam uvijek uvjeren da je Milanović hrvatski domoljub!'

Image
Branitelje čuvaju svećenici /

Pat pozicija: branitelji noć proveli u crkvi, policija drži ulaz blokiranim!

Image
Branitelje čuvaju svećenici /

Pat pozicija: branitelji noć proveli u crkvi, policija drži ulaz blokiranim!

Jedan od vođa braniteljskih prosvjeda u Savskoj Josip Klemm za RTL je poručio kako hrvatski branitelji ne postavljaju nikakve ultimatume.

"Mi želimo samo da dođe do dijaloga. Želimo razgovarati s našim premijerom koji je legalno izabran. Ja sam još uvijek uvjeren da je on hrvatski domoljub i da će naći vremena, ne samo za hrvatske branitelje već i sve građane", kazao je Klemm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad je premijer Zoran Milanović ranije pričao s gospodinom Glogoškim, to je bio jedan neformalni razgovor, znate i sami kako je tekao. Đuru Glogoškog su oteli taj dan. Želimo dijalog i sastanak koji će biti javan", poručio je.

"Ja kao čovjek sam već jako razočaran što nije došlo do dijaloga nakon ovaj 221 dan. Na današnjih dan, Dan oružanih snaga, zaslužili smo da dođe do dijaloga", dodaje Klemm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan što će se dogoditi ako u 22 sati policija stigne na Markov trg i potjera ih, Klemm je samouvjereno odgovorio kako vjeruje da do toga neće doći već da će dijalog ipak biti uspostavljen.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo