TV PREMIJERA / Ne propustite: Borba za opstanak je počela!

Fantastični 'Planet majmuna: Postanak' pojavio se u kinima 2011. te oduševio posjetitelje i zaslužio gotovo jednoglasne pohvale struke. A Vi ga možete pogledati na RTL Televiziji večeras od 20 sati!

8.11.2014.
12:00
VOYO logo

U biotehnološkoj kompaniji Gen-Sys, znanstvenik Will Rodman (James Franco) testira virusnu drogu na čimpanzama kako bi pronašao lijek protiv Alzheimerove bolesti. Droga čimpanzi značajno povećava inteligenciju, ona pomahnita, pobjegne iz kaveza te je naposljetku ubijena. Willov šef Steven Jacobs (David Oyelowo) prekida projekt te naređuje Robertu Franklinu (Tyler Labine) da eutanazira čimpanze.

Nakon što učini ono što mu je naređeno, shvati da je čimpanza kojoj je ubrizgana droga nedavno dobila mladunca, što objašnjava njeno ponašanje. Will spašava čimpanzu i odnosi je svom ocu Charlesu koji boluje od Alzheimeorove bolesti. Mala čimpanza nazvana Caesar (Andy Serkis) naslijedila je majčinu inteligencije te Will nastavlja istraživanje od kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fantastični „Planet majmuna: Postanak“ osmišljen je kao prequel dobro poznate priče o Planeti majmuna tj. Zemlji, na kojoj su vlast preuzeli majmuni, a ljudi su u podređenom položaju. Premisa filma donekle nalikuje četvrtom filmu „Conquest of the Planet Apes (1972.), u originalnoj seriji, no ipak nije dosljedni remake. Večerašnji film pojavio se u kinima 2011. te oduševio posjetitelje i zaslužio gotovo jednoglasne pohvale struke.

Nominiran za „Oscara“ u kategoriji najboljih vizualnih efekata, pet „Saturn“ nagrada od kojih je osvojio nagradu za najbolji znanstveno-fantastični film godine, te za najboljeg sporednog glumaca (Andy Serkis), film je bio potpuni trijumf, koji je ovog ljeta imao i nastavak u kinima „Dawn of the Planet of Apes“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo