Ne, ova kisa nece tako skoro prestati, izdano upozorenje za opasno vrijeme

Ako ste se ponadali da ce ova dosadna kisa uskoro prestati, prevarili ste se. Tijekom veceri i noci stize novi val koji opet donosi obilne oborine.

12.9.2014.
8:00
VOYO logo

U kopnenom ce podrucju prevladavati oblacno, a sredinom dana i poslijepodne suncana su razdoblja najvjerojatnija u istocnim i sjevernim krajevima. Povremeno se ocekuje kisa, obilnija ponovno navecer i u noci u Gorskom kotaru, Lici te sredisnjim i sjeverozapadnim krajevima.

Na Jadranu promjenjivo, ponegdje uz prolaznu kisu ili pljusak, a navecer i u noci novo jace naoblacenje s izrazenijom kisom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar vecinom slab. Na sjevernom ce Jadranu poslijepodne jacati bura, a na srednjem i juznom jugo, pa se u prvom dijelu noci na granici sjevernog i srednjeg ocekuju i orkanski udari. Najvisa temperatura izmedu 13 i 18, na Jadranu i u istocnoj Slavoniji 21 i 26?C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izdano upozorenje za neka podrucja, na Jadranu orkanska bura

Meteoalarm za danas najavljuje opasno vrijeme u podrucju Rijeke, Istre, Kvarnera i u podvelebitskom primorju, dok je u ostatku Hrvatske, osim Slavonije, potreban oprez zbog potencijalnih pljuskova ili vecih kolicina oborina.

Tako ce na rijeckom podrucju puhati olujna bura s udarima i do 100 kilometara na sat, dok ce u vecini Hrvatske, posebno Dalmaciji, Gorskom kotaru, Lici i sjeverozapadnim dijelovima, biti obilne kise s kolicinima oborine iznad 35 milimetara po cetvornom metru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu nas ocekuje promjenljivo oblacno, jos povremeno s kisom, osobito u prvom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, na Jadranu umjeren sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu i bura. Temperatura zraka u manjem porastu.

Od nedjelje pretezno ili djelomice suncano te postupno toplije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo