nepoznato podrijetlo / Ne otvarajte lažne mailove o nepodmirenom dugovanju - FINA upozorava: 'Riječ je o prevari!'

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

FINA upozorava kako se u spornom mailu radi o prevari, a njihovo upozorenje prenosimo u cijelosti

17.3.2018.
11:02
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Više građana dobilo je od FINA-e upozorenje o nepodmirenom dugovanju u obliku maila naslova “Nepodmireno dugovanje #4806”, no u Fini ističu kako je u pitanju prijevara.

Upozorenje Fine prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obavještavamo javnost o pojavi elektroničke poruke pod nazivom 'Nepodmireno dugovanje #4806', sljedećeg sadržaja:

'Poštovani/a, uvidom u bazu nenaplaćenih potraživanja, ustanovljeno je da imate nepodmireno dugovanje starije od šest mjeseci. Molimo pogledajte priloženi račun (.doc) i izvršite uplatu u skladu s uvjetima navedenim na dnu računa. Ako imate dodatnih pitanja, slobodno se obratite. S poštovanjem'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozoravamo da navedena poruka nije kreirana niti poslana iz sustava Financijske agencije, već se radi o poruci nepoznatog podrijetla koja sadrži netočne podatke. Ovim putem pozivamo sve primatelje ove i sličnih poruka da ih ne otvaraju niti po njima postupaju.

Navedena poruka i njoj slične spadaju u malicioznu phishing kampanju, a poruke su lažnog sadržaja i konstruirane od javno dostupnih podataka. Ističemo da je sva službena Finina korespodencija elektroničkom poštom moguća isključivo s internetske domene fina.hr", stoji u upozorenju Financijske agencije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo

Još iz rubrike