Ne mogu nam pomoći ni EU ni papa

5.6.2011.
18:21
VOYO logo

Na pitanje što očekuje od dolaska Pape Benedikta XVI. u Hrvatsku, Grubišić je rekao da su očekivanja od ovoga posjeta bila vrlo visoka, ali da će on dati premalo rezultata.

Smatra da nam ne može pomoći papa, niti ulazak u Europsku uniju. Kaže da očekujemo da će ulazak u Uniju biti "magijski događaj" te da će se tada sami od sebe svi problemi riješiti. Nažalost, to nam se neće dogoditi, sve dok, kako je rekao, ne riješimo neke stvari u svojim glavama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savezom za građansku i etičku Hrvatsku Grubišić kaže da je, kao prvo, želio testirati javnost i vidjeti reakciju na njegovu Platformu - stavove i program. Ono što je u njoj najbitnije i što bi prvo trebalo u Hrvatskoj napraviti, smatra Grubišić, je ukinuti sve političke privilegije, bilo institucionalne ili osobe, od saborskih plaća do raznih beneficija.

"Žao mi je što neki ruju po kantama, dok drugi žive kao šerifi ili kao šeici. Imao bogate i siromašne, a nemao srednji sloj", kaže splitski svećenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko se prihvati Platforma njegova Saveza za građansku i etičku Hrvatsku, smatra da bi zemlja za pet godina izašla iz krize.

U dva mjeseca Grubišiću je stiglo oko 1.400 mailova podrške - javljaju mu se udruge, neke regionalne političke stranke i uglednici poput akademika Miroslava Radmana. Poručuje da Savez neće biti nikakva politička stranka, već građanska inicijativa kao alternativa stranačkoj politici koja je Hrvatsku dovela u ovu situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grubišić pritom misli da dvije najjače političke stranke HDZ i SDP koje su , kako je rekao, "sijamski blizanci iz istoga gnijezda".

Vezani članci:

arti-201103110350006 arti-201103190062006 arti-201102250439006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo