HRVATSKA, IZDRŽI / Stižu nepodnošljive vrućine i vlaga, čak i po noći, a stiže nam i veća količina saharskog pijeska

Uz promjenjivu naoblaku može i dalje biti kojeg ljetnog popodnevnog pljuska, češće u utorak

25.7.2021.
8:17
VOYO logo

Pristiže nam topliji, ali povremeno i vlagom bogatiji zrak. Pritom će u toj jugozapadnoj struji stići i veća količina saharskog pijeska. Nakon malo toplije noći, ujutro i prijepodne prevladavajuće sunčano, no uz dosta pijeska u atmosferi će nebo biti mutno, a postupno će stizati i sve više visoke naoblake. Zapuhat će i južina, na sjevernom i srednjem Jadranu već ponegdje pojačana, prognozirao je meteorolog Dorian Ribarić za RTL.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima sve više oblaka te vrlo vruće i prilično sparno. Gotovo sigurno će ponegdje biti i kojeg kraćeg grmljavinskog pljuska, najizglednije na krajnjem sjeveru, no oni će donijeti tek prolazno manje osvježenje. Vjetar tek ponegdje do umjeren jugozapadni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istoku djelomice sunčano i podjednako nestabilno, osobito sredinom dana oko Slavonskog gorja, a nešto kasnije bi malo kiše praćene grmljavinom moglo biti i u Podunavlju. Temperatura uz većinom umjeren jugoistočnjak još malo viša, do najviše 34 °C.

U Dalmaciji i dalje pretežno sunčano, ali će i ovdje biti više oblaka nego prijašnjih dana, osobito prema sjeveru. Bit će i sve vjetrovitije uz umjereno do jako jugo, a temperatura bi u zaobalju lokalno mogla ići i do 36-37 °C. Na sjevernom Jadranu će jugo još malo pojačati, ponegdje biti i jako, a iako će biti dosta sunca, doći će lokalno do jačeg razvoja oblaka, prije svega u unutrašnjosti Istre, oko Učke te u Gorskom kotaru i Lici. No, pljuskova, ako ih i bude, bit će tek kratkotrajni. Vruće uz obalu, ali i ponegdje u gorju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JESTE LI SPREMNI ZA PAKAO /

Toplotni udar i tropske noći - ako niste na moru, treba ovo preživjeti

Image
JESTE LI SPREMNI ZA PAKAO /

Toplotni udar i tropske noći - ako niste na moru, treba ovo preživjeti

Idućih dana na kopnu i moru

Novi tjedan na kopnu počinjemo još izraženijom vrućinom, ali uz promjenjivu naoblaku može i dalje biti kojeg ljetnog popodnevnog pljuska, češće u utorak. Od srijede opet stabilnije i sve sunčanije, čini se uz novi porast temperature.

Na Jadranu prilično vruć ljetni dani, uz tek malo ublažavanje tih neugodnih prilika sredinom tjedna. Najnepodnošljivije u ponedjeljak i utorak kada će dani biti vrlo vrući, a dolaze nakon noći u kojima se teško može spavati i odmoriti, što zbog južine, što temperature koja nerijetko neće ići ispod 25 °C. Malo više oblaka početkom tjedna, kada kojeg neverina može biti na sjevernom Jadranu, osobito u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo