Petrina poziva na građanski neposluh / 'Ne damo našu djedovinu i imovinu': Primošten jedini u Hrvatskoj koji će se suprotstaviti porezu na nekretnine!

Načelnik općine Primošten Stipe Petrina javno je pozvao žitelje općine na građanski neposluh

2.8.2017.
20:48
VOYO logo

Vijećnici Općinskog vijeća Primoštena odlučili su organizirati referendum o porezu na nekretnine, a referendumsko pitanje glasit će: Jeste li za to da se na području Općine Primošten naplaćuje ili ne naplaćuje porez na nekretnine?

Prije raspisivanja referenduma općina Primošten organizirat će zbor građana kako bi se upoznali s odredbama spornog zakona i evetualnim opasnostima koje nosi, a referendumska odluka građana za općinskuu vlast bit će obvezujuća, piše Šibenski portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik općine Primošten Stipe Petrina javno je pozvao žitelje općine na građanski neposluh ističući, ako odluka prođe na referendumu, da Primošten biti jedini u Hrvatskoj koji će se suprostaviti otimanju djedovine i imovine.

"U Vladi tvrde da je porez na nekretnine samo zamjena za komunalnu naknadu i da je to prihod jednica lokalne samuprave, baš kao i komunalni doprinos kojeg mi kod legalizacije kuća ne naplaćujemo Primoštencima koji ispunjavaju uvjete. Pa ako je to naš prihod, onda imamo pravo odlučiti hoćemo  li ga naplaćivati ili ne. Svaka prisila centralne vlaste je kršenje ustavne odredbe o samostalnosti lokalne samouprave", kazao je Petrina na sjednici Općinskog vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da je komunalna naknada bila namjenska i u potpunosti odgovarala potrebama općina i gradova.

"Točno se znalo što se iz tog prihoda financira i ni u kojem slučaju centralna država nije nam ga mogla oteti. Međutim,Vlada RH ničim ne jamči da će porez na nekretnine biti  isključivo prihod jedinica lokalne samouprave", poručio je Petrina, piše Šibenski portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo