ZAGREPČANI, OPREZ! / Ne budete li odvajali otpad, skupo će vas koštati: Kazne idu i do 10.000 kuna!

Pravila su oštra, a kazne visoke, no neće istog trena stupiti na snagu

24.4.2019.
21:45
VOYO logo

Zagrebačka Čistoća započela je dijeliti žute vrećice u koje će građani i građanke metropole odlagati plastičnu i metalnu ambalažu iz svojih kućanstava. 

Radnici Hrvatske pošte već su na terenu i dijele pakete vrećica u kojima se nalazi 13 besplatnih vrećica volumena 60 litara, za polugodišnje razdoblje, odnosno dvije vrećice po mjesecu.

Pravila su oštra, a kazne visoke, no kako je za RTL Danas kazao Trpimir Majcan, direktor Sektora za gospodarenje otpadom Čistoće, neće ih se odmah primijenjivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kazni zasad nema, dok se ne uspostavi cjelovit sustav na području grada Zagreba do kraja godine, neće biti kazni. Kazne ni nisu intencija, želimo educirati građane i nakon toga kad im ispostavimo cjelokupnu infrastrukturu bit će ugovorne kazne koje idu i do 10.000 kuna'', kazao je Majcan.

Ako primjerice odložite boje i lakove u spremnike za miješani otpad, platit ćete kaznu od 3.000 kuna kao i ako miješani otpad odložite među papir, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sve će biti nadgledano tako što će svi kamioni imati senzore i kamere, svaki spremnik će imati čip, ime i prezime i znat ćemo tko je što i kada odložio u koju kantu, fotografirati i imati dokaze'', objasnio je Majcan i ponovio da je cilj do kraja godine stvoriti funkcionalan sustav u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo