'Ne bojim se jer nikad u životu nisam učinio zlo'

'Ako je on kriv, pristat ću da sam i ja kriv. Predsjednik Tuđman je uvijek govorio da treba sačuvati svaki život i svaku srpsku kuću.

21.4.2011.
8:38
VOYO logo

"Prvi razlog zbog kojeg se ne bojim je što nikad u životu nisam napravio nikakvo zlo. Sve što smo radili, radili smo u korist hrvatskog čovjeka. A drugi razlog je što bi to bilo podizanje optužnice u Hrvatskoj protiv Hrvatske", rekao je bivši ministar obnove i razvitka Jure Radić odgovarajući na pitanje boji li se progona s obzirom da je prozvan u haškoj presudi.

Radić je tijekom gostovanja u Dnevniku 3 HTV-a poručio i kako se nikada nije distancirao od prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je on kriv, pristat ću da sam i ja kriv. Predsjednik Tuđman je uvijek govorio da treba sačuvati svaki život i svaku srpsku kuću. On je bio čovjek s vojnim iskustvom, on je znao što iza svega slijedi. Uvijek nam je govorio da sve čuvamo i da ne dopustimo da pogine iti jedan civil. Njegov je stav bio da sve zločine treba spriječiti. Ali tada nismo imali potpuno organiziranu državu. Zločine nije činila Hrvatska vojska, činili su ih lopovi i razbojnici, psi rata koji dolaze nakon toga", dodao je Radić.

Poručio je i kako Hrvatska ne bi trebala prihvaćati sve što kaže Haški sud kao apsolutnu istinu te da je za Hrvatsku bolje ne ući u EU na koljenima nego izgubiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Suđenje generalima

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo