Naučite kako prebaciti slike s mobitela na kompjuter preko usb-a

Image
Foto: pixabay.com

Čuvanje važnih slika samo na mobitelu definitivno nije dovoljno sigurno rješenje. Saznajte kako prebaciti slike s mobitela na kompjuter preko usb-a.

20.4.2018.
21:38
pixabay.com
VOYO logo

Živimo u vremenu kada je fotografija prisutna u našim životima više nego ikada prije. Doba društvenih mreža i uznapredovale tehnologije dovelo nas je do toga da gotovo svaka osoba u Hrvatskoj i svijetu posjeduje, u najgoru ruku, kameru osrednje kvalitete na svom mobilnom uređaju/Smartphoneu.

Sve i da želimo, gotovo je nemoguće kupiti mobitel koji nema tu važnu mogućnost zvanu “fotoaparat”. Samim time, a posebice zbog ovisnosti o društvenim mrežama i konstantnoj potrebi da bilježimo i share-amo momente naših života, fotografiramo više nego ikada u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bile to fotografije poslovne prirode, umjetničke fotografije ili jednostavno dokumentirani isječci iz naših privatnu života, slike s mobitela postaju nam sve važnije.
Ali koliko god ih je lako slikati, toliko ih je i lako izgubiti ako ih čuvamo samo na mobitelu.

Image
Image

Bilo da ga izgubimo, razbijemo ili da nam ga ukradu, svi ćemo vjerojatno više žaliti za izgubljenim fotografijama zadnjih dvije godine života nego za samim uređajem, ma koliko god on skup bio. Zbog toga se uvijek preporučuje svako toliko prebaciti, ili još bolje, kopirati slike s mobitela na kompjuter gdje su puno sigurnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako prebaciti slike s mobitela na kompjuter preko usb-a

Obzirom da čitate ovaj članak pretpostavljamo da još nikada niste prebacivali slike s mobitela na kompjuter, ali samo opušteno. Lakše je nego što možete zamisliti.

Sve što vam treba za prebaciti slike s mobitela na kompjuter je usb kabel. Kada spojite mobitel s kompjuterom dajte mu nekoliko trenutaka da ga kompjuter očita. Kada se spoje, na kompjuteru uđite u opciju My Computer (Moje Računalo ) i na listi s lijeve strane vidjet ćete svoj mobilni uređaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uđite u njega i pronađite folder sa slikama koje želite prebaciti, označite slike i kliknite desni klik na mišu, a zatim “copy” ako slike želite kopirati ili “cut” ako ih želite premjestiti. Idući i zadnji korak je otići u folder u kompjuteru u koji želite prebaciti/kopirati slike, kliknuti desni klik na mišu i zatim “paste” i zadovoljno
vidjeti kako ste savladali taj mali, ali značajan zadatak i osigurali svojim slikama duži životni vijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo