SMIJENIO JU PLENKOVIĆ /

Vraća se staro lice! Nataša Tramišak kandidatkinja HDZ-a za osječko-baranjsku županicu

Image
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL

Tramišak je objavila da je prihvatila kandidaturu za županicu jer smatra da može još puno doprinijeti radu županije

25.10.2024.
9:34
Borna Jaksic/PIXSELL
VOYO logo

HDZ-ova saborska zastupnica i bivša ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak bit će kandidatkinja HDZ-a za županicu Osječko-baranjske županije na lokalnim izborima 2025., izvijestio je županijski odbor HDZ-a.

U objavi na Facebook stranici osječko-baranjskog HDZ-a ističe se da, uz jednoglasnu podršku Predsjedništva županijske organizacije kandidatkinji Tramišak, vjeruju u novu izbornu pobjedu za nastavak razvoja te županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tramišak je objavila da je prihvatila kandidaturu za županicu jer smatra da može još puno doprinijeti radu županije. Ističe da se raduje suradnji na novim razvojnim projektima za Osječko-baranjsku županiju, te "željno iščekuje lokalne izbore".

Image
potvrđeno za danas.hr /

Tramišak se pokušala zaposliti u tvrtki koja surađuje s njenim bivšim ministarstvom. Ne daju joj direktorsku fotelju

Image
potvrđeno za danas.hr /

Tramišak se pokušala zaposliti u tvrtki koja surađuje s njenim bivšim ministarstvom. Ne daju joj direktorsku fotelju

Aktualna saborska zastupnica imenovana je ministricom regionalnog razvoja i EU fondova 2020. godine, a premijer Andrej Plenković smijenio ju je u siječnju 2023. godine, kao i tadašnjeg ministra graditeljstva Ivana Paladinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj potez obrazložio je izjavom kako je vrijeme za osvježenje u Vladi te da, unatoč tome što je zadovoljan radom dosadašnjih ministara, kao predsjednik Vlade "ima pravo birati svoje suradnike i funkcionirati na način "da ima puno povjerenje u svoje suradnike".

Prema medijskim napisima, Tramišak je s dužnosti ministrice trebala otići u rekonstrukciji Vlade u travnju 2022. godine, ali tada se to nije dogodilo zbog protivljenja tadašnjeg osječko-baranjskog župana, a sadašnjeg potpredsjednika Vlade i ministra obrane Ivana Anušića.

Povod je bila afera koju je premijer Andrej Plenković nazvao "ekstremno bizarnom," jer je Tramišak izjavila medijima da je primala prijetnje zbog odluke da neće produljiti jedan ugovor o dogradnji softvera, no o tome nije obavijestila premijera.

Nakon što je Tramišak ipak smijenjena s dužnosti ministrice u siječnju 2023. godine, Anušić je, nakon sjednice Županijskog odbora HDZ-a, izjavio novinarima da se ne slaže s tom smjenom, ali unatoč tome neće biti nikakvog stranačkog bunta, jer ne želi rušiti stranku koju je gradio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je i potvrdio kako je na Predsjedništvu HDZ-a glasovao protiv njezine smjene, ali da i poštuje odluku premijera Plenkovića, jer on na kraju odlučuje tko će biti ministar u njegovoj Vladi i ima legitimitet kreirati svoj tim, onako kako misli da će najbolje raditi.

POGLEDAJTE VIDEO: Bivša ministrica Tramišak za Danas o eFondovima koji ne rade zbog eura: 'Kad sam ja bila, radili su'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo