nastavnici se ogradili / Nastavnica traži razotkrivanje učenika: 'Ajmo, akcija, nađimo te krasne roditelje i te divljake'

Image
Foto: PIXSELL, arhiva/Vijesti.hr

'Saznajmo imena tih roditelja! Skrivaju ih kao zmija noge! Oni moraju sami procesuirati svoju djecu i poslati ih u ustanove na preodgoj'

11.12.2018.
17:54
PIXSELL, arhiva/Vijesti.hr
VOYO logo

Nastavnica Bernarda Jug pozvala je da se razotkriju imena učenika Tehničke škole Čakovec koji su profesora gađali kredom. Incident je to kojeg već neko vrijeme pratimo, a jučer je donesena odluka kako profesor Dragičević neće dobiti otkaz. Drugi učenici koji su sudjelovali u incidentu dobili su opomenu pred isključenje.

No, društvenim mrežama i dalje se šire diskusije oko zaštite profesora, a tom prilikom je nastavnica engleskog jezika u osnovnim školama Virovitičko-podravske županije, Bernarda Jug objavila status na svom Facebooku u kojemu je pozvala sve roditelje da nađu odgovorne učenike, da im se otkriju imena kao i imena njihovih roditelja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njen status prenosimo u cijelosti:

"Narode, vi iz Čakovca, iskopajte ime i prezime tih delinkvenata i njihovih roditelja! Javnost mora napraviti pritisak i na njih! Dosta je bilo zaštite ološa u ovoj zemlji! Svi imaju svoja prava, sada se samo govori o pravu učenika, ali oni koji ne odgovaraju pred zakonom jednako kao i onaj koji odgovara pred zakonom, ne mogu imati jednaka prava! A kad već imaju, onda ih se barem držite pa neka, ako delinkvent neodgojeni i bahati, nezainteresiran za zdrav i pošten rad, ima pravo na školovanje s dobrim učenicima, onda i učitelj ima pravo biti neometan u tom radu s tim dobrim učenicima! Saznajmo imena tih roditelja! Skrivaju ih kao zmija noge! Oni moraju sami procesuirati svoju djecu i poslati ih u ustanove na preodgoj i oni moraju zatražiti da se profesoru povuče opomena pred otkaz! Ajmo, akcija, nađimo te krasne roditelje i te divljake", stoji u jednoj od njenih objava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook

IZVOR: (Facebook)

"Zamišljam narod koji bi se pred kućom ovo dvoje neodgojenih učenika skupio i tim roditeljima nasapunao tu zlu nesavjest! I natjerali ih da se oni ispričaju profesoru te da oni zahtijevaju povlačenje ikakvih sankcija za profesora! Saznajmo imena tih ljudi i idemo u akciju! Ako može biti javni linč na profesora, onda može biti i na zlostavljače", pozvala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavnica je, inače, prije četiri dana pokrenula i peticiju pod nazivom "Dosta je bilo šutnje učitelja i nasilja nad učiteljima! Stop učeničkom nasilju i torturi!". Do trenutka pisanja ovog teksta, peticija je prikupila 12.393 potpisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mreže nastavnici.org i Školska zbornica ogradile su se od javnog poziva na linč učenika, a na koji poziva nastavnica Jug. Poručuju kako su se već u više navrata ograđivali od govora mržnje Bernarde Jug te traže reakciju dječje pravobraniteljice i nadležnih institucija, doznaje srednja.hr.

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo