'IDE NA POTPALU!' / HDZ-ovci podijelili osnovnoškolcima bilježnice s kontroverznom porukom pa izazvali buru reakcija

Image
Foto: Screenshot

Naime, učenicima su podijeljene bilježnice s nacionalnim simbolima istaknutim na koricama, a na bilježnici piše 'Uspravno stojimo, ne klečimo ni pred kim, nismo mi nikoga tlačili. Nemamo ništa s tim!'

7.9.2021.
13:20
Screenshot
VOYO logo

U Općini Darda u blizini Osijeka, na prvi dan škole djeci je HDZ-ov Općinski odbor darovao bilježnice, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, učenicima su podijeljene bilježnice s nacionalnim simbolima istaknutim na koricama, a na bilježnici piše "Uspravno stojimo, ne klečimo ni pred kim, nismo mi nikoga tlačili. Nemamo ništa s tim!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sestra 12-godišnje djevojčice koja se kući vratila s navedenim poklonom fotografirala je bilježnicu i uz komentar ga podijelila na svom Facebook profilu.

Image
BROJE SE DANI DO POČETKA /

Evo kako će izgledati nova školska godina s opuštenijim mjerama. Ni ovaj put neće biti tradicionalne priredbe za prvašiće

Image
BROJE SE DANI DO POČETKA /

Evo kako će izgledati nova školska godina s opuštenijim mjerama. Ni ovaj put neće biti tradicionalne priredbe za prvašiće

'Bilježnica ide na potpalu'

"Dakle, prvi dan škole, dolazi moja sestra (12) kući i kaže, dobili smo bilježnice u školi. Pogledam ja te bilježnice, kad ono imam što i vidjeti. Na ovoj fotografiji je bilježnica koju je moja dvanaestogodišnja sestra, a istu takvu i drugi njezini vršnjaci, dobila u školi. U školi koja vrvi od nacionalnih manjina (ne samo ovih problematičnih, strašnih Srba, već nekih desetak manjina), što učenika, što profesora i ostalih zaposlenika škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako su se slučajno zalomili neki roditelji (poput mojih) koji nisu svoju djecu naučili koja je razlika između "naših" i "njihovih", Općina se pobrinula da se djecu ipak upozna s gore navedenim pojmovima.

S ponosom kažem da ova bilježnica ide za potpalu, moja sestra to sigurno neće nositi u školu. HDZ Općinski Odbor Darda hvala na poklonu“, napisala je djevojka, kojoj je u komentarima odgovorio i prozvani Općinski odbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj nije znao za dizajn

"To je Vaša sramota i vaš odraz poštovanja prema državi u kojoj živite! Ako vas vrijeđa hrvatska zastava i hrvatski vojnik onda vam nije jasno gdje živite i nije vam jasno da manjine moraju poštovati državu u kojoj žive na isti način na koji većinski narod poštuje prava tih istih manjina koje se sada bune!", napisali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj Janoš Boni rekao je da je tek koji trenutak prije doznao za pritužbu bivše učenice te je upravo čitao komentare roditelja.

"Već četvrtu godinu zaredom iz Općine dobivamo bilježnice koje prvi dan škole dijelimo učenicima. Dobili smo ih u zatvorenim kutijama. Dizajn nismo unaprijed vidjeli ni odobrili, to je poklon od Općine", kazao je ravnatelj. Naglasio je da u navedenom dizajnu ne vidi ništa sporno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo