TUŽAN KRAJ / Našli su medu koji je jutros bio na A1. Imao je slomljenu nogu, zavukao se u šipražje i uginuo...

Image
Foto: Profimedia

Stručnjak za medvjede potvrdio je da se radi o mužjaku starom oko četiri godine i koji je imao sto kila. Pretpostavlja da ga je kamion udario na autocesti, a ranjena životinja pobjegla je s ceste

27.10.2023.
14:28
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski autoklub jutros je upozorio vozače da je na autocesti A1 kod Ogulina uočen medvjed zbog čega se vozilo smanjenom brzinom od 40 km/h. Sada se zna i sudbina medvjeda, našli su ga mrtvog sa slomljenom nogom.

"Kad smo ga pronašli, medvjed je već bio mrtav. Od vidljivih ozljeda imao je jednu slomljenu nogu, a unutrašnje ozljede ćemo ustanoviti nakon autopsije", rekao je Đuro Huber, profesor na Veleučilištu Karlovac i najpoznatiji stručnjak za medvjede u Hrvatskoj, donosi Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesor Huber sudjelovao je u višesatnoj potrazi za medvjedom koji je tijekom noći primijećen na autocesti A1 između čvorova Ogulin i Brinje, a na nju je ušao kroz zaštitnu ogradu.

Profesor Huber pretpostavlja da mu je noga slomljena kada je netko na njega naletio na autocesti i da je moguće to bio vozač kamiona koji nije prijavio incident. Ranjena životinja je pobjegla s ceste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je o mlađem mužjaku starom oko četiri godine. Imao je točno stotinu kilograma", kazao nam je profesor Huber. Potvrdio je da su ga na kraju našli između ograde i autoceste, zavukao se u šipražje i uginuo.

POGLEDAJTE VIDEO Muškarac odmarao u ležaljci, a onda mu se prikrao - medvjed. Oboje su bili zaprepašteni

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo