'SINIŠA GLAVAŠEVIĆ' / Naša Kristina Čirjak dobila nagradu HND-a, Zovko: 'Sjajan primjer kako nacionalni medij može pomoći ljudima'

Zahvaljujući prilogu Kristine Čirjak i nakon brojnih upita Gradu Glini, problem stanovnika s Banovine je riješen

2.9.2022.
19:58
VOYO logo

Prva nagrada HND-a za lokalno novinarstvo u rukama je naše reporterke Kristine Čirjak. Nagrada nosi ime Siniše Glavaševića, a Čirjak je nagrađena za priču iz studenog o problemu pedesetak stanovnika dvaju sela na Banovini.

Nakon potresa uništen im je most pa su do svojih kuća morali okolnim dužim putem i po makadamu. Zahvaljujući prilogu i nakon brojnih upita Gradu Glini, problem je riješen. Vrsnoj RTL-ovoj reporterki Kristini Čirjak ovo je četvrta prestižna nagrada, a na dodjeli u Vinkovcima rekla je koliko joj ovo priznanje znači:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije mi prva nagrada, ali osjećaj je kao da je obzirom da je HND prvi put dodjeljuje nagradu za lokalno novinarstvo, a kažu da se prvi pamte. Osim toga nosi ime Siniše Glavaševića što mi je posebno drago i drago mi je što sam je dobila baš za priču o ljudima s Banovine i da sam im koliko toliko pomogla. Hvala svima, a posebno hvala snimatelju Janku Gredelju koji je danas ovdje sa mnom i montažeru Toniju Keziću. To su oni ljudi iz sjene, koje ne vidite, a bez njih dobrih priča nema", rekla je naša reporterka.

"Prilog RTL-ove sjajne novinarke koja je pokazala apsurd sustava koji ne pomaže ljudima. To je sjajan prilog i primjer kako jedan nacionalni medij može pomoći ljudima na terenu", rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo