NAPUŠTA BLAŽENKU DIVJAK: / Lidija Kralj više neće biti pomoćnica ministrice obrazovanja. Razlog je obiteljske prirode

Image

Kralj s mjesta pomoćnice ministrice odlazi vlastitom voljom zbog obiteljskih razloga

5.11.2019.
13:27
VOYO logo

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja planira otići Lidija Kralj, desna ruka ministrice obrazovanja Blaženke Divjak. Prema saznanjima Večernjeg lista, Kralj s mjesta pomoćnice ministrice odlazi vlastitom voljom zbog obiteljskih razloga. Izmjena Zakona o državnim službenicima i namještenicima donijela je promjenu koja počinje 1. siječnjom pa bi se Kralj, ako želi ostati na svojoj poziciji, trebala javiti na javni natječaj. Inače, Kralj i Divjak su dugogodišnje prijateljice.

Image

07.05.2019., Zagreb -Ministrica znanosti i obrazovanja predstavila je javni poziv ministarstva znanosti i obrazovanja vezan uz prijedloge inovativnih aktivnosti za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda predmetnih kurikuluma i medjupredmetnih tema za osnovnu i srednju skolu. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Spomenuta izmjena zakona kaže da se svi pomoćnici ministara moraju javiti na natječaj za ravnatelje uprava, a to pak znači da moraju dati formalni otkaz na mjesta s kojih su došli na pozicije pomoćnika. Pojedostavljeno, ako se jave na natječaj uprava, tada se više ne mogu vratiti na svoja radna mjesta pomoćnika koja bi ih inače čekala nakon isteka angažmana u politici, nego ostaju u upravama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoćnici, ako dođe do promjene vlasti, ostaju u istom sustavu, no novi ministri ih mogu staviti na niža radna mjesta. Kako stvari stoje, Lidija Kralj očito ne želi pristati na takvu poziciju, osobito sada kada nakon mnoštva problema mora dodatno podnijeti izvještaj o izgubljenih 6,5 milijuna kuna iz europskih fondova kojima se financirao prvi val Škole za život, piše Večernji list.

Tek kada je došla, Kralj je imala potporu djelatnika u obrazovanju, no kako je vrijeme odmicalo, ta podrška je nestala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MINISTRICA DIVJAK ZATRAŽILA OČITOVANJE ZBOG UDŽBENIKA 'ŠKOLE ZA ŽIVOT': /

Pogrešku u nabavi platit će država

Image
MINISTRICA DIVJAK ZATRAŽILA OČITOVANJE ZBOG UDŽBENIKA 'ŠKOLE ZA ŽIVOT': /

Pogrešku u nabavi platit će država

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo