Naprednjaci ubedljivo pobedili na izborima u Kosjeriću

SPS i URS treći

27.5.2013.
0:41
VOYO logo

Srpska napredna stranka, sa koalicionim partnerima DSS i NS, prema obrađenim rezultatima sa svih 29 biračkih mesta na izborima u opštini Kosjerić osvojila je 15 odborničikh mandata odnosno 48,39 odsto glasova birača izašlih na izbore, izjavio je u nedelju veče šef izbornog štaba te stranke u Kosjeriću Luka Petrović.

Petrović je rekao da je izlaznost na birališta prema obrađenim podacima te stranke bila 68,06 odsto odnosno da je na birališta izašlo 7.064 glasača i ponovio da je SNS sa DSS i NS osvojila 15 od 27 odborničkih mesta za skupštinu opštine Kosjerić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je precizirao i da je koalicija DS-LDP, prema tim ppodacima, osvojila pet mandata sa osvojenih 18,05 odsto glasova, SPS-PUPS-JS-URS tri mandata sa 11,83 odsto osvojenih glasova, SPO dva mandata sa 8,57 odsto glasova i SDPS Rasima Ljajića takođe dva mandata sa osvojenih 6,53 odsto glasova, dok su ostale liste bile ispod cenzusa.

- Želeo bih da se zahvalim građanima Kosjerića na iskazanom poverenju SNS i njenom lideru Aleksandru Vučiću - rekao je Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je ukazao da će se SNS truditi da nastavi putem koji je započeo Vučić i da Kosjerić, koji je, kako je naglasio, dugo godina zapostavljan i sistematski uništavan, konačno krene pravim putem.

Na lokalnim izborima u Kosjeriću u 20 časova zatvoreno je svih 29 biračkih mesta na kojima je birano 27 odbornika u opštinskom parlamentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je izjavio predsednik opštinske izborne komisije Goran Jevtović izbori su protekli bez incidenata, uz veliku izlaznost meštana.

Naprednjacima se očito isplatila izuzetna angažovanost tokom predizborne kampanje, posebno Mercedes džip vrаnjаnskih registrаcijа, sа rotаcionim svetlimа, koji se zаustаvljаo kod svаke bаndere u nаselju blizu Kosjerićа, dа bi zаlepio plаkаte SNS-а.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

foto: Dveri

SPS i URS treći

Koalicija SPS-PUPS-JS-URS osvojila je treće mesto na lokalnim izborima u Kosjeriću, osvojivši 12 odsto glasova, saopštio je URS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Izborni rezultat kojim smo zadržali mandate u Skupštini opštine Kosjerić dokaz je da je politika decentralizacije Ujedinjenih regiona Srbije prepoznata i da je dobila podršku građana. Očekujemo da će ta podrška rasti, jer su ovu listu nosili lokalni ljudi - naveo je u saopštenju portparol URS Marko Selaković, ocenivši da za tu stranku treće mesto nije neuspeh.

On je pobednicima, koalicija na čelu sa SNS, čestitao na pobedi, konstatujući da je drugo mesto po broju osvojenih glasova zauzela DS, a da su cenzus još prešli SPO i SDPS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo