Napravili potpuni kaos: U isto vrijeme radovi na autocesti i na alternativnom pravcu

27.5.2014.
15:23
VOYO logo

Naime, HAC je najavio i na svojim stranicama objavio da od 27. do 29. svibnja zbog radova zatvara dionicu autoceste A1 od čvora Gornja Ploča do čvora Otočac u smjeru Zagreba, tako da je promet preusmjeren na alternativni pravac Otočac-Vrhovine-Korenica-Udbina-Gornja Ploča.

No, kaže u današnjem priopćenju HURS, i alternativni pravac je zbog radova zatvoren, te se na njemu promet odvija samo jednim trakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je prvi počeo?

HURS napominje da o tome nema nigdje obavijesti, s time nisu upoznati u HAC-u "niti ih to zanima". U HC-u kažu kako su vjerojatno oni prvi počeli izvoditi radove, a krivnju prebacuju i na Lika ceste, lokalne pravce o kojima odlučuje lokalna samouprava.

"Vozači opsjedaju pozivima HAK, koji ponavlja informaciju: Ljudi, ovdje nikoga ni za što nije briga. Nisu se koordinirali i uopće ih ne zanimate", navodi HURS u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HURS stoga traži ostavke odgovornih u HAC-u i HC-u "zbog njihove nevjerojatne nekoordiniranosti, indolencije i neodgovornosti".

U Lici kaos pred turističku sezonu

Kolona duga preko 6 kilometara, koja se danas u Lici stvorila isključivo zbog nebrige odgovornih u tim poduzećima, razlog je da se oštro reagira, kako se pred samu turističku sezonu ne bi opet ponovio isti problem. Zbog takvog propusta u svakoj uređenoj državi odgovorni bi snosili posljedice, naglašava HURS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HAC-a su Hini rekli da nisu upoznati informacijom o prometnom kaosu, te će provjeriti što se događa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo