u centru grada / Napokon su i to Karlovčani dočekali: Krenulo uklanjanje ruševih zgrada koje već godinama propadaju

Image
Foto: KAportal

Gradska uprava priopćila je da se zgrade uklanjaju po nalogu Državnog inspektorata jer su opasne za život, zdravlje i imovinu

24.4.2023.
13:55
KAportal
VOYO logo

Ruševne zgrade koje su u Karlovcu godinama propadale i koje su dodatno potresom oštećene počele su se u ponedjeljak uklanjati, a rješenja o uklanjanju sedam zgrada opasnih za sigurnost ljudi donio je Državni inspektorat.

U prva tri tjedna bit će uklonjene zgrade na adresama Dragojle Jarnević 1, Gajeva 20 i 16, a zatim Rakovac 20, Mačekova 35, Križanićeva 36 i Dubovac 18.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradska uprava priopćila je da se zgrade uklanjaju po nalogu Državnog inspektorata jer su opasne za život, zdravlje i imovinu.

Pročelnica Službe za javnu nabavu Grada Karlovca Irena Grčić rekla je da je Državni inspektorat mjerodavan po službenoj dužnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DANAS SMO NA 710 MILIJUNA /

Bačić: 'Iz Fonda solidarnosti za obnovu iskorišteno je 71 posto. Do kraja lipnja potrošiti ćemo cijeli iznos'

Image
DANAS SMO NA 710 MILIJUNA /

Bačić: 'Iz Fonda solidarnosti za obnovu iskorišteno je 71 posto. Do kraja lipnja potrošiti ćemo cijeli iznos'

"Imali smo s njima posljednjih mjeseci intenzivnu komunikaciju na tjednoj bazi ne bismo li uskladili uvjete za početak uklanjanja. Posebno je bilo važno uklanjanje objekta na adresi Gajeva 20 jer tu vodi cestovni pravac prema Banijanskom mostu, jedinom predviđenom za prijevoz teških tereta", rekla je Grčić.

"Gajeva 20 je u većinskom vlasništvu države, koja je podnijela zahtjev za djelomično uklanjanje, a Grad se nalazi u procesu projektiranja za zaštitne radove na preostalom dijelu objekta pa ćemo biti mnogo pametniji nakon što se ukloni što treba", dodala je Grčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od potresa na zgradama su skele koje štite prolaznike, a postavljene su po odluci Grada. Iz gradske uprave ističu da su financirane iz vanjskih izvora, a dogradonačelnica Ivana Fočić precizira – iz županijskih izvora namijenjenih za sanaciju štete nastale u potresu.

"Građani Karlovca nisu iz proračuna dali niti kunu za te skele. Postavljene su nakon postupka javne nabave. Ovo skidanje skela će smanjiti troškove – uštedjet ćemo oko tri stotine eura mjesečno. Ukupno se iz sredstava za potrese daje oko 400.000 kuna godišnje za skele", rekla je dogradonačelnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo