TEMPERATURE IZNAD 30°C / Do kraja tjedna čekaju nas prave ljetne vrućine, a onda novo promjenjivije razdoblje

Image
Foto: Sime Zelic/Pixsell

Do kraja tjedna na kopnu većinom stabilno, pretežno sunčano i još toplije, štoviše bit će to prava ljetna vrućina s temperaturom za vikend i iznad 30 °C.

Dorian Ribarić

Dorian Ribarić

5.6.2024.
6:08
Sime Zelic/Pixsell
VOYO logo

Napokon stabilnije prilike, i to ne samo na jedan dan, već cijeli ostatak tjedna. Doduše nije baš sasvim stabilno, jer stići će malo vlage sa zapada, ali tlak nam polako raste i bit ćemo pod utjecajem polja anticiklone.

Danas barem djelomice vedro. Prolazno nešto više oblaka na srednjem Jadranu, zaleđu, kasnije i Slavoniji, ali uglavnom bez oborina, možda samo malo kiše padne oko dalmatinskih otoka i zaleđu. Pritom i mirno pa je po kotlinama i nizinama, osobito uz obale rijeka moguća kratkotrajna magla. Najniža temperatura od 10 do 14 °C, a duž obale i na otocima između 16 i 18 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadni predjelima sunčanije, uglavnom pretežno sunčano i vrlo toplo, uz 26-27 stupnjeva, nekima i sparno. No, opet će niknuti pokoji tornjasti oblak, rijetko pasti i kraći pljusak, izglednije oko Korduna, Banovine praćen grmljavinom, a tu može biti i prolazno pojačanog vjetra.

Slično i na istoku. Umjeren razvoj oblaka, a još će pasti i pokoji pljusak praćen grmljavinom, najvjerojatnije oko zapadno slavonskog gorja i u Podunavlju. No, vrlo toplo i sparno uz 27 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji većinom sunčano, ali će u zaobalju biti nešto oblaka, uglavnom uz granicu sa BIH može biti i kojeg pljuska ili grmljavine. Zapuhat će slab do umjeren vjetar s mora, a temperatura zraka malo viša, između 25 i 27 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano, tek ponegdje umjeren razvoj oblaka u unutrašnjosti Istre i gorju, gdje su lokalno još mogući kraći pljuskovi. Vjetar većinom slab jugozapadni, a temperatura između 24 i 26 stupnjeva, malo niža u Gorskom kotaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Do kraja tjedna na kopnu većinom stabilno, pretežno sunčano i još toplije, štoviše bit će to prava ljetna vrućina s temperaturom za vikend i iznad 30 °C. Rijetko gdje u gorju može pasti koji pljusak, za kojeg vjerojatnost raste uz više oblaka potkraj nedjelje. Čini se da nas idućeg tjedna očekuje novo promjenjivije razdoblje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu obilje sunca, vedrine, topline sve do nedjelje. U početku će dnevnu vrućinu malo ublažiti slab u Dalmaciji prolazno umjeren maestral. Od nedjelje kreće južina, a s njom stiže i nešto više vlage, prvenstveno od ponedjeljka u Istru i Kvarner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo