NAPADNUTI SEZONAC IPAK SE VRATIO U SLAVONIJU: / 'Nisam se osjećao sigurno, na društvenim mrežama dobivao sam neugodne poruke'

Image

'Žao mi je što sam otišao, ali nisam imao drugoga izbora iako su mi radni kolege i gazda govorili da ostanem i nastavim raditi'

16.6.2019.
22:29
VOYO logo

Vjerojatno ne postoji osoba u Hrvatskoj koja nije slušala i čitala o napadu bračke Torcide na sezonce u Supetru. Najgore je onima koji su to proživjeli, a to su sezonci koje su divljački napali zbog naglaska uzvikujući "Di su Srbi?!". Jedan od napadnutih sezonaca prvo je ostao raditi, ali ipak se odlučio vratiti kući u Negoslavce, selo pokraj Vukovara. Kako je rekao Večernjem listu, vratio se kako bi se od svega odmorio, ali i razmislio što i kako dalje.

Nakon incidenta je kako kaže ugasio sve društvene mreže jer je ondje počeo dobivati neugodne poruke i jednostavno se više nije osjećao sigurno. Međutim, privatnu tužbu ne planira podići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkriven mu je identitet

"Poslije toga događaja nastavio sam normalno raditi. Međutim, ubrzo je otkriven moj identitet i jednostavno se nisam više osjećao sigurno. Na Facebook i Instagram počeo sam dobivati razne neugodne poruke. Uz to u starim fotografijama pronašli su i moju fotografiju sa šalom Crvene zvezde", kazao je A.V. za Večernji list.

Image

12.06.2018., Supetar - Novoizgradjeni vez za brodove. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Nije se osjećao sigurno i kaže da je imao osjećaj da svi znaju tko je, što je i odakle je. K tome, Supetar nije velik grad i teško je izbjeći točno mjesto gdje se incident dogodio. Uz to, u blizini se nalaze prostorije bračke Torcide čiji su članovi sudjelovali u divljačkom napadu na njega i kolege. Baš je kraj tog prostora prolazio prije napada koji se dogodio kada ih je 20-ak Torcidaša počelo mlatiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je što sam otišao, ali nisam imao drugoga izbora iako su mi radni kolege i gazda govorili da ostanem i nastavim raditi. Ovo mi je bila prva godina da radim kao sezonac na Jadranu, a došao sam kako bih nešto zaradio. Radio sam mjesec dana i onda sam morao nazad. Nismo im ništa nažao učinili niti ih na bilo koji drugi način isprovocirali da bi nas napali. Nažalost, dogodilo se i tu smo gdje smo", ispričao je mladić.

Podršku je dobio i od gradonačelnice i od općine Negoslavci

Iako su ozlijede gotovo prošle, ovom mladiću je neugodno iskustvo sve pokvarilo. Govori da ne zna što će dalje, ali da najvjerojatnije neće podignuti privatnu tužbu protiv napadača. Međutim, tužbu će možda podignuti vlasnik ugostiteljskog objekta gdje je mladić radio i koji za njega ima same pohvale. Napadnuti mladić pohvalio je gradonačelnicu Supetra Ivanu Marković koja mu je dala podršku i pozvala ga da ostane ondje raditi tijekom sezone. Pomoć mu je pružila i njegova općina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obišli smo obitelj i svakako ćemo se potruditi da pomognemo koliko možemo i obitelji i tome dečku. Mi smo svakako za normalizaciju odnosa između Hrvata i Srba i želimo da se što više u medijima govori o pozitivnim stvarima kojih ima puno, ali se o njima malo zna. Osuđujemo nasilje i želimo da počinitelji budu pronađeni i adekvatno kažnjeni", rekao je načelnik općine Negoslavci Dušan Jeckov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo