Napadaju me luzeri koje sam pobijedio na izborima

27.4.2011.
23:42
VOYO logo

Govoreći u intervju za Hrvatsku televiziju, bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić je kazao da se ne boji istrage i da Haagu nije dostavljao transkripte jer to nije ni bio njegov zadatak. Zadatak mu je, kazao je, bio pomoći u suradnji s Haškim sudom jer je to od njega tražio Ustavni zakon. Oni koji ga napadaju, pojašnjava, ne čine to da pomognu generalima, već iz drugih namjera. Na pitanje kojih, odgovara: "Mene su napadali čim sam pobijedio na izborima i danas me napadu ti luzeri kao i oni koji žele privilegije".

"Umjesto da se istražuje tko nije surađivao s Haškim sudom, tko je prije mog dolaska izdvojio određene transkripte da ih ukloni zbog toga što su smatrali da ih ne treba dati javnosti, napada se one koji su surađivali s Haškim sudom", čudi se bivši predsjednik, a na pitanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mesić je ponovio da su dio dokumentacije s Pantovčaka odnijeli Ivan Jarnjak i Miroslav Tuđman te dodao kako možda i među tim dokumentima ima nešto što bi moglo koristiti generalima.

Odgovorio je i na tvrdnje da je jednog novinara pustio da pregledava transkripte. "On me je pitao može li ih vidjeti, a sam rekao ne. Pitao me može li ih barem s vrata snimiti. Rekao sam da može", kazao je Mesić dodajući kako su se iz tog "isprele" priče kao da mu je pustio da "pretura" po transkriptima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši predsjednik također je istakao kako nije rekao da je Tomsilav Karamarko poslao transkripte u Haag, nego da je bio na čelu institucije čiji je službenik izdvojio fonozapis iz Ureda predsjednika, a koji je kasnije predan Haagu.

Smatra kako su prvostupanjske kazne generalima u Haagu drastične, te da se promjenom načina obrane situacija može popraviti. "Generali ne trebau nikoga štiti i svoju obranu trebaju odvojiti od politike. Oni su samo izvršavali zapovjedi", kazao je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Suđenje generalima

Vezani članci:

arti-201104270054006 arti-201104230254006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo