NAPADAČI NA NOVINARKU ISPRIČALI SVOJU STRANU PRIČE, TVRDE DA SU SE 'MALO POIGRALI'; RADA BORIĆ: / 'Ovo je bila prijetnja silovanjem'

Image
Foto: Slobodna Dalmacija screenshot

Oglasila se zastupnica Lijevog bloka u Skupštini grada Zagreba Rada Borić koja je kazala da je Andrea Topić žrtva seksualnog uznemiravanja

25.1.2020.
11:08
Slobodna Dalmacija screenshot
VOYO logo

Četiri muškarca koja su jučer oko 11 sati u Ivanbegovini verbalno napala novinarku Slobodne Dalmacije za N1 su ispričala svoju verziju priče.

"Čujte, ispalo je malo nesmotreno. Ne znam kako bih vam to opisao, jer jako je zanimljiva situacija. Vozilo se kretalo makarskih tablica gore-dolje, gore-dolje i vidjeli smo neka curica da vozi i mislili smo da se neko izgubio. Da se osoba izgubila u prostoru, pošto je ovo malo zavučeno. Tu se parkirala uza zid i mi smo joj prišli i pitali je treba li joj pomoć i je li se izgubila gledajući da joj je na mobitelu upaljena navigacija. Odbila je bilo kakvu suradnju, ništa nije razgovarala i u tom trenutku mi smo se odmakli od vozila. Ona je nastavila dalje sjediti u autu i raditi već što je radila, ne znam ni ja što.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KUJUNDŽIĆ NA PRESICI: /

‘Ostavka mi ne pada na pamet! Ovo je linč, istražite što su drugi dobili u komunizmu. Reći ću vam i zašto je moje selo prazno...'

Image
KUJUNDŽIĆ NA PRESICI: /

‘Ostavka mi ne pada na pamet! Ovo je linč, istražite što su drugi dobili u komunizmu. Reći ću vam i zašto je moje selo prazno...'

Nakon nekoliko minuta izašla je iz auta i tu je prešla preko zida i u tom trenutku kad je prešla preko zida napravila je nekoliko slika i možda snimak. Mi smo joj tada prišli, odnosno moj susjed i pitao je - oprostite, tko ste vi? To je privatan posjed, popeli ste se tu na tuđi zid . Tko vas je poslao? Zašto ste došli? Ona je sišla, on joj je prišao, ona je ušla u auto. S nama nije htjela razgovarati, mi nismo znali ni da je novinarka", kazao je Josip Kujundžić.

Naveo je i da su se zabrinuli pošto je kuća već dva puta bila opljačkana te da je jedan od susjeda nakon što su vidjeli da djevojka snima zvao ministrovog brata ne bi li ga pitali da li da zovu policiju ili ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je upitan da komentira snimku koju je novinarka snimila, rekao je: "Malo smo se poigrali. Nismo se pristojno ponašali . Mi smo radili, bili smo malo zaigrani. S nikakvom lošom namjerom je nismo ometali, zaustavili. Nego eto, nismo znali o kome se radi i onda u cijelom tome iščekivanju dok smo uspjeli dobiti dojavu što napraviti - da li zvati policiju pošto je nepoznata osoba ili puštati je da snima i da radi što je volja. Malo smo se tu oko auta poigrali, niti smo oštetili vozilo, niti smo željeli curi nešto nauditi niti ja niti moje kolege. Je snimka ispala malo bezveze, ali s nikakvom lošom namjerom mi to nismo napravili".

Seksualno uznemiravanje

Oglasila se zastupnica Lijevog bloka u Skupštini grada Zagreba Rada Borić koja je kazala da je Andrea Topić žrtva seksualnog uznemiravanja, o čemu svjedoči videosnimka s poprišta napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Andrea Topić žrtva je seksualnog uznemiravanja. Nazovimo pravim imenom ono što se dogodilo u Ivanbegovini , a čemu smo svjedočili gledajući s gnušanjem video-snimku s poprišta napada na novinarku Slobodne Dalmacije", započela je Borić.

Kazala je i kako je scena koja se odigrala udžbenički primjer seksualnog uznemiravanja i prijetnje silovanjem. O tome govore i reakcije 'nagon na povraćanje', 'napad panike' koje nerijetko ističu žene suočene prijetnjama silovanjem, prepoznajući 'ponude' i mogući ishod: "dođi malo s nama u kuću družit se malo", "ti i nas četiri, he, he, he".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo