NAPADAČI IZ SUPETRA PONOVNO SU UHIĆENI: / Napad na sezonce iz Slavonije izveli su na naročito drzak i nepristojan način

Image

Sumnjiče se da su 9. lipnja u Supetru na Braču na naročito drzak i nepristojan način skupa s još, za sada nepoznatim osobama, fizički napali pet osoba

11.6.2019.
21:22
VOYO logo

Kako je priopćeno iz policije, u nastavku istrage napada koji se dogodio 9. lipnja u 4 sata u Supetru, prikupljeni su dokazi da su već ranije privođeni 22-godišnjak i 19-godišnjak ostvarili obilježja kaznenog djela. Obojica su u utorak uhićeni i dovedeni u službene prostorije policije gdje se i sada nalaze, potvrdila je za Dnevnik.hr glasnogovornica splitske policije.

"Sumnjiče se da su 9. lipnja oko 4 sata u Supetru na Braču na naročito drzak i nepristojan način skupa s još, za sada nepoznatim osobama, fizički napali pet osoba u dobi od 21 do 26 godina i doveli ih u ponižavajući položaj čime su ostvarili obilježja kaznenog djela Nasilničko ponašanje, a u svezi s kaznenim djelom Zločinom iz mržnje radi čega je protiv njih podnesena kaznena prijava i privedeni su pritvorskom nadzorniku. Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje u cilju identifikacije ostalih sudionika predmetnog događaja", priopćili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BRUTALAN NAPAD U SUPETRU: /

'Njih 20 iskočilo je odasvud, krenuli su na nas urlajući - tko je od vas Srbin, ubij Srbina'

Image
BRUTALAN NAPAD U SUPETRU: /

'Njih 20 iskočilo je odasvud, krenuli su na nas urlajući - tko je od vas Srbin, ubij Srbina'

Već su privedeni pa pušteni uz prekršajnu prijavu

Obojica napadača su već bila privedena, ispitana pa puštena uz prekršajnu prijavu zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru i Zakona o suzbijanju diskriminacije. Podsjećamo, napad se dogodio u nedjelju nakon nogometnog turnira Torcida kup u Supetru na Braču kada je nekoliko osoba napalo sezonce. Napali su trojicu mladića iz Slavonije i djevojku iz Varaždina. Od podivljale mase pokušao ih je obraniti 26-godišnji vatrogasac koji je u tom metežu "zaradio" višestruku frakturu nosne kosti te je hospitaliziran u splitskoj bolnici.

Povod za napad je bila nacionalna netrpeljivost jer je netko iz skupine napadača tražio "gdje su Srbi?".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike