Međunarodna krimska platforma / Nancy Pelosi s Jandrokovićem: 'Izrazili smo podršku Ukrajini i ukrajinskom narodu i iskazali smo podršku'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Pelosi je istaknula kako su im u tom segmentu važne tri stvari

24.10.2022.
16:24
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi boravi u Zagrebu kao dio samita Međunarodne krimske platforme.

Pelosi se u 15 sati sastala s Gordanom Jandrokovićem, predsjednikom Hrvatskog Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo vrlo otvorene i iskrene razgovore i zaključili smo da su naši odnosi prijateljski i partnerski i da dijelimo iste vrijednosti", rekao je Jandroković.

"Izrazili smo podršku Ukrajini i ukrajinskom narodu i iskazali smo podršku prema suverenosti i nepovredivosti teritorija Ukrajine", dodao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izrazio sam zahvalnost zastupnici Pelosi što su za Hrvate ukinute vize za putovanje u SAD. Uskoro ćemo, nadamo se, potpisati i dokument oko dvostrukog oporezivanja koji će omogućiti investicije u Hrvatskoj", rekao je Jandroković.

"Počašćena sam što sam u Hrvatskoj. Ovo nije moj prvi posjet Hrvatskoj, alije prvi put da predsjednik Zastupničkog doma Kongresa dolazi u Hrvatsku", dodala je Pelosi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila sam ovdje u 90-ima i vidjela sam iz prve ruke koje ste patnje prošli i kako koristite svoje iskustvo da pomognete Ukrajini", rekla je Pelosi.

"Ovaj posjet temelji se na tri stvari - na sigurnosti, gospodarstvu i upravljanju. Odnos s Hrvatskom u sva ova tri područja je u porastu", rekla je Pelosi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se govori o odnosima SAD-a s drugim državama, Pelosi je istaknula kako su im u tom segmentu važne tri stvari.

"Prvo sigurnost, onda gospodarstvo te upravljanje. Odnos Hrvatske i SAD-a je na sva tri područja u porastu", rekla je dodavši kako je s njom u delegaciji kongresnik Connolly, predsjednik parlamentarne skupštine NATO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je da je Amerikanac izabran za tu funkciju. Iskoristila bih ovu priliku da zahvalim ukrajinskom predsjedniku Zelenskom, predsjedniku ukrajinskog parlamenta Stefančuku, vama gospodine Jandroković te premijeru Plenkoviću što ste nam omogućili da u Zagrebu možemo, tako reći, obnoviti naše prijateljstvo i da iskažemo divljenje Ukrajincima u borbi protiv ruskog neprijatelja. Želim zahvaliti i hrvatskom narodu upravo na toj podršci, humanitarnoj pomoći ukrajinskim ljudima i što su ih primili. Mi smo važni jedni drugima. Drago mi je da sam tu, jako se lijepo osjećam ovdje u Zagrebu, a gdje smo se okupili kako bismo razgovarali o miru, sigurnosti i kako osigurati da se postigne pobjeda Ukrajine", poručila je.

Pelosi nakon Sabora prelazi na drugu stranu Markova trga na sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem. U 20 sati uzvanici samita prisustvovat će večeri dobrodošlice

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo