SINDIKALNA POVJERENICA / 'Nama ova situacija nije smiješna nego tužna i žalosna. Kako ćemo financijski? Stisnut ćemo se, posuđivati...'

Situacija u pravosuđu je u Saboru dobro prenesena, no radnici ističu da u svojim zahtjevima ne posustaju. Trenutno im ne isplaćuju plaće, no s dosadašnjom plaću, kažu, kako nisu ni mogli živjeti.

21.7.2023.
16:55
VOYO logo

Na izvanrednoj se sjednici u petak raspravljalo o štrajku pravosudnih radnika. Njihovu raspravu, ali i nastavak štrajka komentirala je Marija Paun, sindikalna povjerenica na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu.

Čini li vam se da će se na saborskim raspravama riještiti vaši problemi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio u kojem se saborski zastupnici igraju sami sa sobom i rade kojekakve igrokaze nam se naravno nije svidjelo. Nama ova situacija nije smiješna, nego je tužna i žalosna. Ipak je dobro prenesena naša situacija, ali bismo i zaista onda voljeli da se nešto promijeni.č

Gotovo ste dva mjeseca u štrajku. Do kada? Ima li naznaka da će Vlada, konkretno ministar popustiti ili ćete se vi povući?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi se povući nećemo. Od prvog nas dana ispituju do kad i što 'ako ovo'? Trenutno nam se ne isplaćuju plaće i ništa nas od toga nije pokolebalo. Mi možemo ovako dokle god se naši zahtjevi ne ispune.

Od ovoga tjedna dani u štrajku vam se neće plaćati, do kada i financijski tako možete izdržati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Realno nismo ni mogli živjeti s ovom plaćom, ali to nas nije zaustavilo niti će nas zaustaviti. Moramo razmišljati dugoročno. Stisnut ćemo se, posuđivat ćemo, upast ćemo u dugove, minuse, ali odustati nećemo.

POGLEDAJTE VIDEO: Plenković o Milanovićevom potezu: 'Zauzeo je stranu oporbenih političkih stranaka i djelovao na temelju njihovoga političkog pritiska'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo