NAKON UŽASA U VINKOVAČKOJ BOLNICI: / Progovorio liječnik kojeg mlada majka optužuje za smrt svog sinčića

Image
Foto: Screanshoot/RTL

Nikola Kolak, ginekolog kojeg 24-godišnja Matea Janković optužuje za smrt svog djeteta pri porođaju 30.

5.3.2016.
22:52
Screanshoot/RTL
VOYO logo

Liječnik je svoje viđenje tog porođaja, ali i svega što je nakon toga uslijedilo odlučio ispričati za Večernji list, koji u nedjelju objavljuje njegovu ispovijest.

U međuvremenu je Ministarstvo zdravlja obavilo nadzor u bolnici u Vinkovcima. Na osnovu svih izjava i medicinske dokumentacije u utvrđeno je da zbog neadekvatnog vođenja i praćenja porođaja nije prepoznata fetalna patnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STRAVIČAN SLUČAJ IZ VINKOVACA: /

Inspekcija utvrdila da porod nije proveden sukladno pravilima

Image
STRAVIČAN SLUČAJ IZ VINKOVACA: /

Inspekcija utvrdila da porod nije proveden sukladno pravilima

Je li porođaj vođen prema pravilima?

"Porođaj nije vođen sukladno pravilima suvremene opstetričke prakse. Slijedom utvrđenih činjenica cjeloviti predmet zbog mogućih elemenata kaznenog djela bit će proslijeđen DORH-u, objavljeno je iz Ministarstva zdravlja, no Kolak se s tim nalazom ne slaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Matei Janković i njezinoj obitelji izražavam najdublju sućut, ali ja nisam ubio njezino dijete", tvrdi doktor koji je nedugo nakon što je 24-godišnjakinja objavila svoje tragično iskustvo otišao na bolovanje.

Sada je ipak odlučio javno odbaciti odgovornost za moguću grešku u vođenju poroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Besane noći i javni linč

"Obavio sam taj porod prema svim bolničkim pravilima", uvjerava Kolak priznajući da ga je taj slučaj ipak mučio i da je zbog svega proveo mnoge neprospavane noći. Pokušao je čak analizirati što bi bilo da je povukao neke drugačije poteze.

"Predmet sam javnog linča, osude i bez suda", zamjera ginekolog čiji je sin već najavio da će prijaviti sve napise s društvenih mreža policiji i DORH-u. Naime, nakon što je Matea Janković putem Facebooka podijelila svoju tužnu priču javilo se još mnogo žena koje su doživjele sličnu sudbinu i loš tretman od strane vinkovačkog ginekologa Kolaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rizična trudnoća

Jer, Matea Janković tvrdi kako njezinu trudničku dokumentaciju nitko nije ni pogledao, a budući da je začela umjetnom oplodnjom trudnoća joj je vođena kao rizična.

"U dokumentaciji što sam ju dobio od prethodne smjene pisalo je da nije imala tegoba", izjavio je za Večernji list dr. Kolak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matea Janković opisala je kako je odbio napraviti carski rez iako je bilo jasno da se dijete muči, što su pokazivali i podaci s CTG uređaja. "Ne da mi se s tim zaje......", rekao joj je liječnik kojeg optužuje za smrt svog sinčić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo