2015. rekordna godina / Nakon tragedije u Gunji nastao pravi 'baby boom', građani u šali kažu: 'To su djeca iz poplave'

U Gunji se dogodio pravi baby boom. Lani je rođeno dvostruko više djece nego godinama prije, i to sva nakon što je Posavinu pogodila tragedija. Šale se u Gunji 'to su nam djeca iz poplave'. Općina u kojoj je tri i pol tisuće stanovnika polako podiže natalitet

25.2.2016.
18:59
VOYO logo

Lucija će za deset dana proslaviti prvi rođendan. Roditelji su je čekali 11 godina. Stigla je kad su se najmanje nadali.

"17.5 je bila poplava, 16.6. sam ja završila u bolnici i saznala da sam trudna. Kad nam Iako nam je voda uništila kuću, od trenujtka kad smo saznali da ćemo dobiti Luciju, ništa nam nije bilo teško", rekla je Jasna Dugonjić iz Gunje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je Almedina propuzala na katu poplavljene podstanarske kuće, Rusmira je doznala da je trudna pa sada njena šestomjesečna Ajla uči puzati.

"Poslije poplave se to dogodilo. Ja sam ionako planirala da moja starija djevojčica dobije brata ili sestru. Na kraju je dobila sestru i sad je u našoj kući pravo veselje", tvrdi Rusmira iz Gunje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona trenutno ne radi, a suprug je ostao bez posla, no ipak kažu - svu tragediju pobjeđuje ljubav.

Asmirina kćer Tea također je dijete baby boom generacije u Gunji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je točno iz poplave i neplanirana, i neočekivana. Imam kćerku od devet godina i nisam planirala više. I sami znate kakva je situacija u Gunji. Teško se živi, bez posla smo obadvoje", rekla je.

Matej i Josip čuvaju Anu. Rodila se netom prije nego se obitelj vratila kući. Mama Snježana nije se ni snašla u nesreći koja ih je pogodila kad je stigla radosna vijest. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta ljubav prema djeci, to je najvažnije. Nekako smo drukčije doživjeli cjelokupnu situaciju s poplavama. 

"Prošle godine se rodilo 40 beba, što je daleko najviše u 10 prijašnjih godina. 2012. i 2013. godine bilo je 25 i manje beba. To je jedno veliko povećanje", rekao je načelnik Općine Gunja Hrvoje Lucić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato će povećati i naknadu za novorođenče s 1000 na 1500 kuna. A svi će zapamtiti rađanje ljepote iz tragedije i gdje su napravljeni prvi koraci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo