Vatrogasci DVD-a Zlarin / 'Nakon teške intervencije osvježenje nam nisu ponudili obližnji ugostitelji, nego ljudi s jahte milijardera'

Image
Foto: Facebook / DVD Zlarin

Jahta je u vlasništvu njemaćkog poduzetnika Reinholda Würtha

17.8.2022.
18:50
Facebook / DVD Zlarin
VOYO logo

Vatrogasci DVD-a Zlarin u srijedu su objavili poslijepodne zanimljiv status na Facebooku.

"Opet Kakan, opet mi, samo u društvu kolega iz JVP Šibenik i DVD Zablaće ovaj put, stotinjak metara od lokacije zadnjeg gašenja i naravno opet vrh brda. Jako jugo, zahtjevan teren, tri fire-bossa u zraku, relejna dobava s dvije pumpe i cca 450 m cijevi. Zanimljiva i iscrpljujuća intervencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč postojanju dva ugostiteljska objekta u samoj blizini, osvježenje su nam smirajem dana ponudili s mega jahte Vibrant Curiosiity, koja je na slici, vlasništvo njemačkog poduzetnika Reinholda Würtha", naveli su vatrogasci.

Image

Reinhold Würth, navodi Wikipedia, rođen je 20. travnja 1935., njemački je milijarder, poslovni čovjek i kolekcionar umjetnina. Godine 1954., u dobi od 19 godina, preuzeo je očevu malenu veleprodajnu tvrtku vijaka i kroz desetljeća izgradio grupu Würth, koja je 2020. ostvarila prodaju od 14,4 milijarde eura (16,2 milijarde dolara).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 1960-ih Würth skuplja umjetnine. Od 2021. zbirka sadrži više od 18.300 djela, specijaliziranih za umjetnost nastalu od kasnog 19. stoljeća do danas. Oženjen je i ima troje djece i živi u Künzelsau u Njemačkoj.

Image

Würth je primio mnoge počasti uključujući uvrštavanje u Kuću slavnih njemačke industrije i primanje medalje Ludwig Erhard, kojom se nagrađuju pojedinci koji su postigli izuzetne rezultate u svom radu za javno dobro i za razvoj socijalnog tržišnog gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Würth je počasni doktor i počasni senator Sveučilišta u Tübingenu te je odlikovan Bundesverdienstkreuzom (Veliki križ Reda za zasluge) Savezne Republike Njemačke, Diesel medaljom i Medaljom za zasluge pokrajine Baden-Württemberg.

U ožujku 2004. primio je francusko odličje i imenovan vitezom Legije časti. Dana 18. studenoga 2005. kraljevskom odlukom imenovan je časnikom Reda Orange-Nassau, vojnog i civilnog reda Nizozemske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo