hrvatska realnost / 'Nakon što platim stan, za život mi ostane 150 kuna. Živim skromno, ali nešto moram i pojesti'

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Slavoncu od sve pomoći koju prima ostane 150 kuna, a dodatno zarađuje prodajom časopisa 'Ulične svjetiljke'

11.10.2018.
19:38
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Josip Kvesić je Slavonac s adresom u Puli te je on jedini prodavač prvog hrvatskog časopisa “Ulične svjetiljke” posvećen temi beskućništva i sličnim problemima. Kvesić je za Glas Istre ispričao kako preživljava kao formalno nezaposlen, od socijalne pomoći i pomoći Grada Pule koji mu jedva osiguraju krov nad glavom.

Kvesić je kazao da je prijavljen na Hrvatski zavod za zapošljavanje te da se javlja na natječaje, no već osam godina ne može naći posao. Tvrdi da mu socijalna pomoć i pomoć Grada Pule jedva pokrivaju troškove stanarine jednosobnog stana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Kvesiću od svega ostane 150 kuna, a dodatno zarađuje prodajom časopisa "Ulične svjetiljke" kojeg je počeo prodavati prije četiri godine dok je živio u Prihvatilištu za beskućnike. Cijena časopisa je 8 kuna, a Kvesiću ostane polovica.

Nezavidna životna situacija

"Živim skromno, ali mora čovjek nešto i pojesti”, kaže Kvesić koji se u nezavidnoj situaciji našao iz više razloga, a jedan od njih je i problem sa zdravljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Godina proizvodnje, problemi sa zdravljem, sve pomalo, što da vam kažem. Iz Slavonije sam, radio sam godinama u Rijeci kao električar. Nakon što sam zbog problema sa zdravljem nekoliko puta ostao na bolovanju, postao sam tehnološki višak. Novac se pomalo istopio. Stigao sam u Pulu jer sam čekao jedan posao, no kada se to izjalovilo, više nisam imao gdje”, rekao je Kvesić za Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo