odluka članstva 13.10. / Nakon Stipića, i Ribić podnio ostavku razočaran ishodom neuspjelog štrajka

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Stipić je izjavio kako ne očekuje da će drugi čelnici sindikata postupiti kao i on jer bi time doveli u pitanje ono što su smatrali neospornim, a to je uspjeh štrajka

5.10.2015.
11:49
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je predsjednik učiteljskog sindikata 'Preporod' Željko Stipić obznanio kako daje ostavku, u poslijepodnevnim je satima isto učinio i predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić.

"Nakon ovako velikog događaja mora se preispitati odgvornost unutar sindikata. Stoga ću i ja ponuditi svoju ostavku, kao i moj kolega Ivan Radeka. Preispitivanje odgovornosti sada je imperativ u svakoj organizaciji. U redu je što je Stipić najavio svoju ostavku, jedina je razlika između nas I njega u tome što mi ne dajemo ostavku novinarima već našim članovima, onima koji su nas izabrali. Stipić bi trebao dati neopozivu ostavku, jer je svojim piljenjem grana i potkopavanjem nanio toliko previše zla sindikalnom pokretu. Bavio se više analiziranjem nego mobilizacijom ljudi. I onda je još usred štrajka krenuo propitivati njegov tajming", istaknuo je Ribić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O ranije podnesenoj ostavci Željka Stipića odlučivati će više od osam tisuća članova tajnim glasovanjem na skupštini koja je zakazana za 13.10., a o tome će ovisiti njegova kandidatura za idući mandat.

Stipić je izjavio kako ne očekuje da će drugi čelnici sindikata postupiti kao i on jer bi time doveli u pitanje ono što su smatrali neospornim, a to je uspjeh štrajka.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Organizatori bili pogubljeni, nisu se znali nositi sa situacijom i cijela je akcija završila na najgori mogući nacin", dodao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo